Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.06.2013

Entra en funcionament el nou Centre Escolta Mas Olivet, un refugi en ple Pirineu

La intensa pluja caiguda durant el cap de setmana no va impedir inaugurar, aquest dissabte 8 de juny, el refugi Mas Olivet, un nou Centre Escolta situat a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). En l’acte hi van participar unes 70 persones, entre els equips generals de MEG, membres de l’equip tècnic i els propietaris de la casa.

El nou Centre Escolta Mas Olivet és un refugi ubicat en una antiga casa recuperada, en ple Pirineu gironès, des d’on podem gaudir de paisatges exuberants i d’una vegetació rica i variada. L’entorn ofereix moltes possibilitats per a fer-hi travesses, com el GR-11, o descobertes diferents, com el Pantà de Boadella.

Un cop inaugurat, el refugi ja està a disposició dels agrupaments escoltes i de totes les persones interessades. Per allotjar-s’hi cal fer una reserva a través del web www.centresescoltes.cat.
 


 

Els Centres Escoltes són una nova xarxa d’equipaments feta a mida pels escoltes i les guies: cases que funcionen d’acord amb els valors de l’escoltisme i el guiatge, autogestionades pel grup que s’hi allotja i amb unes instal·lacions respectuoses amb el medi ambient. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans els posen a disposició dels agrupaments i d’altres entitats educatives per fer-hi sortides, formacions o altres tipus d’activitats.

Actualment la xarxa consta de dos centres: d’una banda, el Refugi Mas Olivet, a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà); i de l’altra, l’Aula Natura Can Palós, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), una masia situada en un espai natural privilegiat dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, envoltada de boscos i amb una plantació recuperada de vinyes. Ben a prop hi passa l’Anell Verd, un itinerari per a vianants i ciclistes que recorre espais d’interès paisatgístic i cultural de la zona.

Coneix millor els Centres Escoltes i fes la teva reserva fent clic aquí!Comparteix