Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.06.2013

La Demarcació Vallès/Maresme fa un torneig d’Scoutball, l’esport més escolta i guia

L’objectiu de l'Scoutball és aconseguir “plantar” la pilota al camp de l’equip contrari. Però al Torneig de Scoutball de la Demarcació Vallès/Maresme, organitzat l'1 i 2 de juny per l’AEiG Sant Esteve de Granollers, els seus participants van aconseguir moltes més coses, com intercanviar experiències entre agrupaments i establir nous vincles! Ells mateixos ens ho expliquen.

“L’Scoutball és un esport practicat per la gent de cau, a la Demarcació Vallès/Maresme està bastant estès. Enguany hem celebrat el primer torneig d’aquest esport a la Demarcació, on hem pogut comprovar que hi tenim des de reals experts a principiants d’allò més entregats.

L’Scoutball és un esport en equip on la cooperació i l’entesa entre els components és vital per poder jugar bé. Sobre el terreny de joc hi ha dos equips, els quals tenen 7 jugadors cada un. L’objectiu del joc és aconseguir plantar la pilota a la base de l’equip contrari que per evitar-ho pot treure el fulard que tots els jugadors duen penjant del cul. El partit consta de dues parts i una petita mitja part per refer estratègies o beure aigua. L’equip que aconsegueix marcar més punts guanya el partit.

Aquest any el Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve de Granollers va animar-se a muntar un torneig exclusivament d’Scoutball. Aquest esport ja s’havia practicat en altres trobades, però de tant veure jugar als infants els caps sempre es quedaven amb ganes de jugar entre ells. Així que, motivats per aquestes ganes de jugar un torneig d’Scoutball, ens vam plantejar la viabilitat del projecte. Finalment es va decidir que s’organitzaria un torneig en què poguessin participar tant infants com caps.

Es podria dir que l’objectiu principal era que els caps poguessin participar d’una manera activa en el torneig, però també volíem que el torneig es convertís en un punt de trobada entre els agrupaments de la demarcació, un punt de d’intercanvi d’experiències i vivències que ens ajudin a establir vincles entre caus.

Així doncs ens vam començar a moure i informar-nos ja que era la primera vegada que muntàvem un projecte d’aquest envergadura. No és fàcil muntar un torneig que involucri a tota la demarcació, però la il·lusió i les ganes eren molt grans. Vam haver de prendre decisions difícils (com la de limitar el torneig, al menys aquest any, únicament a Ràngers, Pioners, Trucs i caps), vam realitzar moltes reunions i hi vam dedicar moltes hores però ens va ajudar moltíssim el fet de tenir el suport absolut dels nostres caps i caps d’agrupament i de l’Equip de Demarcació.

Un cop va arribar el dia del torneig, tot eren nervis i presses per que sortís tot bé. El transcurs del torneig va ser molt satisfactori i les sensacions tant de l’agrupament com dels altres caus ban ser molt bones! Ens vam trobar amb uns agrupaments entregats i amb ganes d’esport, convivència i...per què no dir-ho? També una mica de competició. Els càntics, xiulets i l’esperit festiu hi van ser presents al llarg de tot el torneig, que es va allargar fins a la nit, on vam realitzar un “Bingo Musical de Cau” abans de dormir plegats per agafar forces per les finals del dia següent.

Finalment els premis van quedar ben repartits entre quatre agrupaments:
- Ràngers i Noies Guies de l'AEiG Sant Esteve de Granollers.
- Pioners i Caravel·les de l'AEiG Berenguer el Gran de Sant Cugat.
- Caps i Trucs de l'AE Antoni Comas de Mataró.
- Menció especial a l'AEiG Torrent de les Bruixes de Terrassa per la seva gran motivació.

Tot i que era la primera vegada que s’organitzava un torneig d’aquestes característiques i sabem que hi ha coses a millorar, el torneig d’enguany va anar tan bé que ara ens plantegem tornar a organitzar un torneig l’any que ve que sigui més gran i millor. I així, mica en mica, estem segurs que podrem fer del torneig d’Scoutball una tradició dins de la Demarcació."

Text: AEIG Sant Esteve de GranollersEtiquetes

Comparteix