Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.06.2013

Els RiNG de Blanes netegen un tros de la Costa Brava

natura, clean up the med, aeig pinya de rosa, platja, servei


AEiG Pinya de Rosa

Una de les premisses de la llei escolta i guia és “aprenem a ser útils i a fer servei”. I això és el que van fer els Ràngers i Noies Guia de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes, que van netejar una petita part de la Costa Brava en el marc de la iniciativa internacional "Clean Up the Med".

Clean up the Med” és una campanya engegada per l’entitat Legambiente i que té per objectiu augmentar la consciència ambiental i revelar la contaminació generada per l'activitat humana. Des de MEG hi estem adherits través del Projecte 4vents

Els Ràngers i Noies Guia del cau de Blanes van decidir-se a netejar i també a conèixer la cala de “Sa Forcanera” perquè aquest és el nom de la seva unitat.

Primer, van muntar un punt d’informació sobre la contaminació marítima. A la parada del 25 de maig a la Plaça del Peix de Blanes, s’explicaven els efectes de l’ésser humà en el mar i els animals que l’habiten i també es podien trobar les fotografies que mostraven la quantitat de brutícia acumulada a la cala Sa Forcanera.

Finalment, el diumenge 9 de juny va ser el dia de descoberta i neteja de la cala, tot i que va ser complex accedir-hi, ja que Sa Forcanera és la única platja de Blanes en la qual no hi ha un camí d’accés públic. El resultat de la neteja va ser la recollida de 12 bosses grans de brossa, sobretot plàstics com ampolles i llaunes.

L’experiència va ser enriquidora i molt positiva i els nois i noies del cau van poder complir també la màxima escolta de “deixar el món millor de com l’hem trobat”.Comparteix