Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.06.2013

4 consells per garantir la seguretat als campaments o rutes davant de fenòmens atmosfèrics

Després dels aiguats que en els darrers dies han afectat comarques com la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell, i en previsió d'altres fenòmens que puguin comportar risc, la Generalitat de Catalunya ens fa arribar recomanacions bàsiques per garantir la seguretat als nostres campaments o rutes.

Després dels aiguats agreujats pel desgel iniciat aquests dies, i en previsió de futurs fenòmens atmosfèrics, situacions derivades de focs forestals o altres, ens fan arribar les següents consideracions per als campaments o rutes que realitzem aquest estiu:

  • Assegureu-vos amb temps que el terreny on acampareu o els llocs que emprareu durant la ruta per pernoctar no estan afectats d’alguna manera i que podreu realitzar l’activitat amb normalitat.
  • Sigueu prudents davant de possibles situacions no previstes com poden ser camins desapareguts, terrenys esllavissats, crescudes de torrenteres... Si no hi ha una via alternativa clara i sense perill, reconsidereu el vostre programa i busqueu la solució més segura i millor.
  • A l’hora d’informar-vos o de demanar consell per decidir empreu el coneixement de la gent de la zona on voleu fer l’activitat: propietaris del terreny, personal dels ajuntaments o del consell comarcal, agents rurals...
  • Durant la realització de l’activitat estigueu sempre informats de les previsions meteorològiques i de les possibles situacions d’emergència que puguin haver a les zones properes a on esteu i, si cal, demaneu informació a l’ajuntament del municipi que us acull.

Bons campaments!Etiquetes

Comparteix