Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.07.2013

Presentem propostes per als joves i defensem l’associacionisme a la cimera de la Taula del Tercer Sector amb el president Mas

Els comissaris generals de MEG van participar en una cimera amb el president de la Generalitat, Artur Mas, en què diversos representants de la Taula del Tercer Sector li van presentar 12 propostes d’actuació. Lluís Marco i Trini Molist van defensar l’associacionisme juvenil de base voluntària.

En la cimera, que va tenir lloc aquest dimarts a porta tancada, hi van assistir els presidents i representants de les 32 organitzacions membres de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya -entre les quals hi havia els comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Lluís Marco i Trini Molist.

Els representants li van exposar al president 12 propostes d’actuació concretes a nivell social. Entre aquestes propostes hi havia la Renda Mínima d’Inserció, la llei de la Dependència, els Centres Especials de Treball, les polítiques d’accés a l’habitatge, l’atur juvenil o el foment de les segones oportunitats formatives per als joves que van deixar els estudis, entre altres.

Complementant les propostes de la Taula del Tercer Sector, els comissaris generals de MEG van fer les següents aportacions:

• El que ens cal als joves avui és recuperar la il·lusió per impulsar endavant el nostre país davant d'un context de crisi que deixa a l'atur més d'un 50% dels joves.
• Des de l'escoltisme i el guiatge, i en concret des de MEG, veiem clau retrobar l'esperit de construcció nacional i social ja que avui tenim davant una gran oportunitat per posar de nou els fonaments del nostre país ja que els actuals estan del tot fissurats. Calen propostes que vagin a l'arrel.
• Per tal que els joves recuperem la il·lusió ens cal trobar el sentit de seguir vivint a Catalunya i aquest el trobem en ser útils i responent-nos la pregunta de J. F. Kennedy: "Què podem fer nosaltres pel nostre país?"
• Davant d'aquesta interpel·lació cap al col·lectiu jove, és aquí on trobem clau el paper de la societat civil organitzada i del teixit associatiu. Aquest ha de permetre empoderar els joves perquè puguin desenvolupar un bon servei a la comunitat i un sentit clar de construcció col·lectiva.
• La societat civil organitzada i el teixit associatiu, amb llarga trajectòria i història al nostre país, han deixat clar que reverteixen al país molt més del que reben de les administracions. I aquest és un fet que cal fer notar ja que fa que no el considerem com una despesa sinó com una inversió social.
• Per tot això demanem corresponsabilitat envers els joves per part de tots: de la societat civil organitzada, del govern i de les administracions públiques.

Aquesta ‘cimera’, que es preveu que a partir d’enguany es repeteixi anualment, era un dels compromisos que el Govern i la Taula del Tercer Sector van establir en el ‘Pla de Suport al Tercer Sector Social’ que van signar el passat 17 de setembre.Etiquetes

Comparteix