Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.07.2013

Com ajuden el cau i l’esplai a fer front als efectes de la crisi sobre els infants i joves?

Contestant una enquesta anònima pots ajudar a investigar sobre el tema. Una cap d’un agrupament està fent aquesta recerca per al seu projecte de final de grau i demana la col·laboració dels i les caps!

L’Anna Merchán és estudiant d’últim curs d’Educació Social. Per al seu projecte de final de grau necessita un cop de mà de totes les persones que estiguin vinculades amb el lleure educatiu de base comunitària (caus i esplais).

Està duent a terme un projecte de recerca que s’engloba dins de l’àmbit de l’educació en el lleure. Concretament, es pregunta: Quin valor aporta el lleure de base comunitària de Catalunya per fer front a les conseqüències de la crisi socioeconòmica en matèria d’infància i adolescència?

“A Catalunya, un de cada cinc infants es troba en situació de pobresa, provocant desigualtats d’accés a recursos i activitats educatives fora de l’escola, fent que aquests infants no puguin defugir del cercle de reproducció de la pobresa durant la infància, fet que comportarà, en gran mesura aquesta situació al llarg de tota la trajectòria vital”
(Síndic de Greuges de Catalunya, 2012)

Per tal d’investigar sobre el tema demana la col·laboració dels i les caps de MEG. Només cal respondre l’enquesta anònima que trobareu fent clic a l'enllaç.

Tal i com ella mateixa diu, “un projecte així no és possible sense la participació de la base del lleure: les voluntàries i voluntaris que fan possible la tasca diària d’agrupaments i esplais”. També agraeix tota la difusió que es pugui fer de l’enquesta entre caps i monitors!



Comparteix