Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.07.2013

Campaments a Menorca: dos agrupaments fan servei en un projecte de custòdia agrària

Durant l'estiu hi ha moltes unitats que fan campaments a Menorca, però algunes, a més, aprofiten per conèixer entitats de l'illa i fer-hi algun servei! És el cas de l'AEiG Ítaca i l'AEiG Nostra Dona de la Salut, que han fet tasques de voluntariat a finques de custòdia.

A mitjans de juliol, el grup de 13 trucs de l'AEiG Ítaca (Dem. Barcelonès, Sector IV) va ajudar a netejar una era a la finca La Concepció, prop de Fornells. Es va retirar tota la terra i l’herba que s’havia anat acumulant a la base de l’era, per a descobrir un enrajolat molt peculiar.

Una vegada netejada, es reconstruiran els segments desapareguts. Aquesta estructura es troba a la vora del Camí de Cavalls, i la seva recuperació i adequació permetrà a tothom que passegi observar un dels elements més característics del camp de Menorca.

La setmana passada, el grup de 22 pioners i caravel·les de l'AEiG Nostra Dona de la Salut (Sant Feliu de Llobregat, Dem. Baix Llobregat/ Garraf / Alt Penedès) van ajudar a recuperar una bassa temporal prop dels casats de Binibeca Nou i a netejar uns sitjons de la tanca dels fruiters. Tot un entramat de cocons i canalons a la roca mare anava reconduint l'aigua cap a una bassa, però amb el pas dels anys s'ha anat tapant tot de terra i, actualment, difícilment s'embassa l'aigua.

Amb un matí de feina, el grup va anar descobrint tota la roca mare i esperem que amb les primeres pluges es recuperi el circuit i la bassa. També es netejaren uns sitjons coberts de terra i ferralla, ja que en algun moment s'utilitzaren d'abocadors.

En tots dos casos els grups van ajudar finques que es comprometen a dur a terme una gestió agrària respectuosa amb el medi ambient. Aquestes activitats s'emmarquen dins el projecte de custòdia agrària "Cultivant Sinergies" del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB), una entitat ecologista sense ànim de lucre que treballa a les Illes Balears des de l'any 1973. El projecte està cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER.

Font: GOB Menorca - "Els escoltes fan voluntariat a finques de custòdia" Comparteix