Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.10.2013

Escoltes d’arreu d’Europa es troben a Barcelona aquest cap de setmana

Escoltes de diferents països a la Roverway 2013.
Heikki Laurila (The Guides and Scouts of Finland)

La FCEG acull la reunió anual del Grup Lisboa, que tractarà l'aprenentatge servei i el lideratge de grup, entre altres temes.

El grup Lisboa, grup de treball dels països europeus amb llengües provinents del llatí, fa més de deu anys que es reuneix com a mínim una vegada a l’any per debatre i treballar sobre temes pedagògics i d’actualitat política en el si de l'Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).
 
Enguany, la trobada tindrà lloc a Barcelona, acollida per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG). Durant el proper cap de setmana, una vintena de representants de França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Itàlia i Catalunya (amb l’absència excusada de Luxemburg i Romania) tractaran l’aprenentatge servei com a eina pedagògica a les associacions escoltes, així com el lideratge grupal en vers l’individual.
 
Aprofitant l’avinentesa, la FCEG intentarà que els convidats puguin gaudir de unes festes populars catalanes, les del barri de Les Corts. Diumenge al matí tractaran temes més polítics que afecten la WOSM, com la proposta de relocalització de l’Oficina Mundial. "Esperem que aquesta trobada a Barcelona sigui molt fructífera pels objectius fixats i que, al mateix temps, els participants pugin descobrir el nostre entorn social i cultural", expliquen.

Internacionalment, la FCEG forma part i participa de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Noies Escoltes i Noies Guies (WAGGGS) amb presència a més de 160 països i amb més de 38 milions de membres arreu del món.
 
L’escoltisme català és un moviment educatiu pioner en la causa internacional i el seu procés de reconeixement suposa un cas de bones pràctiques recollida en la col·lecció casos d’internacionalització de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR).


Comparteix