Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.10.2013

Una festa del Pas amb accent suís

pas de branca, girona, agrupament, escoltisme, intercanvi

L'AEiG Pinya de Rosa durant la festa del Pas.
AEiG Pinya de Rosa

girona, agrupament, escoltisme, intercanvi, pinya de rosa, pic

Els PiC de l'AEiG Pinya de Rosa amb els escoltes suïssos.
AEiG Pinya de Rosa

Us imagineu compartir la festa del Pas amb un grup d’escoltes suïssos? Això és el que van fer aquest any a l’AEiG Pinya de Rosa, de Blanes.

Durant la Setmana Santa de l’any 2012, el grup de Pioners i Caravel·les de l’AEiG Pinya de Rosa, de Blanes (Demarcació de Girona), va realitzar un intercanvi amb el cau de Steffisburg, a Suïssa. Durant 10 dies, els nois i noies van conviure en aquest poble i van poder descobrir la seva cultura i geografia.
 
Aquesta tardor ha tingut lloc la segona part de l’intercanvi: entre l’1 i el 10 d’octubre, els membres de Steffisburg Pfadi van viure al cau de Blanes. Un grup de 8 nois i noies i 4 caps van conèixer el poble, van fer una ruta fins a Tossa i van visitar Barcelona i Girona.
 
Amb aquesta activitat, l’agrupament vol potenciar la dimensió internacional de l’escoltisme, un moviment present a molts països del món. Precisament, una de les màximes de la llei escolta i guia diu “som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món”.
 
Per això, els Pioners i Caravel·les van fer dinàmiques per explicar la realitat catalana als joves suïssos, alhora que descobrien altres maneres de viure i d'entendre l’escoltisme.
 
Una de les activitats on van participar els membres de Steffisburg Pfadi va ser la celebració del Pas, que l’agrupanent va celebrar dissabte 5 d’octubre, al Parc Prudenci Bertrana de Tordera. La trobada va aplegar els 160 infants que formen part del cau de Blanes i els seus 30 caps.


Comparteix