Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.10.2013

Presentem el projecte “Trucaires per l’Empordà” al Congrés del Tercer Sector

Presentació d'una experiència al Congrés del Tercer Sector l'any 2011.
MEG

Aquesta experiència d’aprenentatge servei ha estat seleccionada per al Congrés, on també intervindrem en una taula rodona sobre economia social i tindrem un estand per difondre l’escoltisme i el guiatge.

L’experiència “APS Escoltisme per l'Empordà” ha estat escollida per ser presentada en el marc de l’Àgora d’experiències del IV Congrés del Tercer Sector Social, que tindrà lloc a Barcelona els propers 27, 28 i 29 de novembre de 2013. 

Dels més de 250 projectes presentats, i després d’un rigorós procés de selecció, el Comitè Organitzatiu n’ha escollit 60, entre els quals hi ha aquesta experiència organitzada per la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Es tracta d'un projecte d’aprenentatge servei en què joves d’unitats de Truc d’arreu de Catalunya van retirar vegetació cremada i van recuperar conreus afectats pel foc en aquesta zona.

L’Àgora és un espai d’intercanvi d’experiències dins del Congrés, on durant 30 minuts es dóna l’oportunitat d’explicar les iniciatives a totes aquelles persones interessades. Es tracta d’un espai pròxim i de caràcter informal on els assistents puguin aprendre de les experiències promogudes des d’altres entitats del sector.  Participar-hi ens permetrà donar visibilitat a la tasca dels agrupaments i explicar l’aposta pedagògica per l’aprenentatge servei.

També serem presents al IV Congrés aportant la nostra experiència en l’economia social. Així, l’administrador general de MEG, Jordi Valls, participarà al debat “El repte d’enfortir el conjunt de l’economia social”, que tindrà lloc dijous 28 de novembre a les 15:15h. Al debat també hi intervindran Muriel Nivert, delegada regional a la cambra d’economia social de Llenguadoc-Rosselló i Ignasi Faura, coordinador del Fòrum Economia Social; i el moderarà Enric Arqués, vocal de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector.
 
A més, des de MEG tindrem un estand durant els dies del Congrés, des d’on explicar als assistents quina és la proposta educativa i de transformació social de l’escoltisme i el guiatge, les activitats que es realitzen als agrupaments, etc.
 
La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual forma part Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, organitza el IV Congrés del Tercer Sector Social amb 3 objectius principals: enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social, reclamar més i millors polítiques socials públiques en l’actual context de crisi econòmica i enfortir l’aliança del tercer sector social amb els poders públics i els altres agents socials.
 


Comparteix