Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.10.2013

L’economia solidària al cau: recursos pedagògics

menjar, alimentació, consum responsable, ceba, nena, activitat, barcelonès

Activitat del "Desmarca't: som servei, fem recapte" de la Demarcació del Barcelonès.
Demarcació del Barcelonès

Aquest cap de setmana tindrà lloc la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Comerç just, cooperativisme, banca ètica... T’oferim una bateria de recursos per treballar aquests temes al cau!

L’economia social i solidària inclou iniciatives molt diverses, des de cooperatives de consum fins a finances ètiques, des d’horts comunitaris fins a pressupostos participatius. A continuació presentem alguns recursos pedagògics ordenats al voltant de tres temes principals.
 
Sistema econòmic i banca ètica
  • “Ethica”, joc de taula per a descobrir, conèixer i aprendre l'impacte social i ambiental de les activitats bancàries, les inversions i els negocis.
  • “El preu dels diners”: jocs i recursos (memory, test ètic, tires còmiques...) sobre finances i banca ètica, consultables en línia i elaborats per FIARE.
  • “Que els teus diners pensin com tu”: Guia didàctica amb activitats, on s’analitzen conceptes com el diner, l’estalvi i les entitats bancàries, partint d’elements rellevants relacionats amb el dia a dia dels nois i noies.
  • De consumus a responsabilus: guia didàctica sobre el consum actual i les seves alternatives per preparar activitats amb nois i noies de 12 a 18 anys aproximadament.
 Sobirania alimentària i cooperativisme  
Comerç just  
Publicat originalment a Xarxanet.org, el portal de notícies sobre associacionisme i voluntariat en català. 


Comparteix