Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.10.2013

La societat actual, vista pels infants i joves escoltes i guies de la Demarcació de Tarragona

pancarta, transformació social

Nois i noies fent un cartell durant la trobada "Macedònia".
Demarcació de Tarragona

Demà s’inaugura a l’Espai Jove Kesse de Tarragona l’exposició “Macedònia. L’11 de maig, jo faig”, que recull la visió que els més petits tenen de la nostra societat. 

La mostra és el recull d’un treball que els infants i joves dels agrupaments de la Demarcació de Tarragona van fer el passat 11 de maig, en contacte amb diverses entitats de la ciutat.
 
Durant la trobada “Macedònia”, diversos representants de Cau de Llunes, CGT Sanitat, la Plataforma SOS Ensenyament, la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, el Casal L'Amic i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) animaren a petits i joves a observar la nostra societat i a treballar per a millorar la realitat de crisi actual. Les seves conclusions es podran conèixer en format visual fins el proper 9 de novembre a l’Espai Jove Kesse.
 
La Macedònia va ser un projecte de caire social sorgit des de la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la finalitat de conscienciar els joves i tenir una incidència davant de la societat el què viuen.
 
Conèixer les problemàtiques socials, plantejar-hi alternatives i actuar és el que pretenia la trobada que va tenir lloc a Tarragona el passat mes de maig. Gràcies a les activitats, les dinàmiques i el treball conjunt amb entitats de caire social del nostre territori, els infants i joves van extreure unes conclusions que van plasmar en forma d’expressions plàstiques i fotografies.
 
L’exposició és el resultat d’aquell treball on els infants i els joves van dir la seva sobre diferents temes d’actualitat en els camps de la salut, l’educació, el medi ambient o l’habitatge.
 
La Macedònia concentrà el passat 11 de maig a Tarragona a més de 600 escoltes i guies de totes les edats i de diversos punts del Camp de Tarragona. Durant la jornada, els més petits van fer jocs i tallers per aprendre i conèixer les problemàtiques de la societat actual. Els més grans van descobrir algunes entitats, plataformes i iniciatives que treballen en aquest cap.
 
Amb la seva col·laboració, van fer un petit servei tot ajudant amb alguna acció; seguint el mètode pedagògic de l’aprenentatge servei. Al final del matí, el Pla de la Seu de Tarragona va ser el lloc per a fer-hi la posada en comú, una estona durant la qual cada petit grup va exposar tot allò après i treballat, plasmant-ho de forma artística en un plafó, els que ara s’exposaran a l’Espai Jove Kesse.


Comparteix