Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.10.2013

Micromecenatge a favor de l’escola catalana

fundació lluís carulla, premis, premis baldiri reixac, escola, educació

Una imatge promocional de la campanya "Impulsem els Baldiri".
Fundació Lluís Carulla

La Fundació Lluís Carulla llança una campanya per impulsar els Premis Baldiri Reixac, dedicats a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana.

Amb 35 edicions al darrere, els Premis Baldiri Reixac han guardonat 3.000 centres educatius, mestres, professors i alumne, amb l’objectiu de divulgar i posar en valor l’experiència pedagògica de l’escola catalana de qualitat.
 
Els premis es finançaven fins ara amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que la Fundació Lluís Carulla, promotora dels guardons, tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. Enguany, però, volen rellançar el suport als premis i per això han presentat la campanya Impulsem els Baldiri.cat.
 


Coincidint amb la limitació de recursos públics i amb els intents de reduir la presència del català a l’escola en tota l’àrea lingüística, la campanya vol complementar la dotació dels premis i incrementar-la si és possible, sota l’eslògan “A l’escola catalana no se li acaben les idees, però sí els recursos”.
 
A més a més del llibre-Nadala de la Fundació, que enguany estarà dedicat als castellers, cada aportació comporta diversos reconeixements, com la menció com a “Ànima dels Baldiri” al web impulsemelsbaldiri.cat, l’obsequi de llibres de l’Editorial Barcino o bé entrades al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. També gaudeixen d’un 25 per cent de deducció a la declaració de l’IRPF.
 
Notícia publicada originalment a Xarxanet.org.


Etiquetes

Comparteix