Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.11.2013

El fulard del cau de Pineda, a l’Himàlaia

muntanya, himàlaia, natura, excursió

El cim de l'Island Peak.
AEiG Montpalau

Una cap del cau de Pineda, la Lluna Martí, és membre de l’expedició Montaltrek, que vol fer el cim de l’Island Peak, de 6189 m., al massís de l'Everest.

L'expedició farà un llarg recorregut fins prop del Camp Base de l'Everest. També tenen previst pujar al Kala Pattar, un cim de 5.580 m d'altitud, i el Gokio, de 5.337 m; i fer una ruta per aquesta regió del Nepal. Des d'aquesta zona, es poden admirar els impressionants paisatges dels cims més alts del planeta, com el Lhotse de 8.501 m, o el mateix Everest de 8.848 m, el sostre del món. La zona està formada per geleres.

A banda de la cap de l’AEiG Montpalau, l’equip està format per 3 alpinistes de l’Alt Maresme, una alpinista de Camprodon i un sherpa nepalès, i anirà acompanyat d'un equip d'intendència durant tota l'ascensió. Van marxar el 5 de novembre i està previst que tornin el dia 29.

Des de l’AEiG Montpalau de Pineda desitgen tots els encerts necessaris per dur a terme aquesta aventura. “Enviarem tota l'energia perquè aquest equip català pugui pujar al cim de l'Island Peak! Farem el seguiment que la tecnologia i les condicions ens permetin”, expliquen. I recorden una de les frases de la llei escolta i guia: “Som decidits i afrontem les dificultats sense por”.


Comparteix