Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.11.2013

Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants

nens, nenes, ivars d'urgell, nordoccidental, infància,

Nens, nenes i caps de l'AEiG Ivarsenc, d'Ivars d'Urgell.
AEiG Ivarsenc

El proper 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància. Perquè els nostres infants i joves siguin conscients dels seus drets, us oferim una petita selecció de recursos pedagògics per treballar aquest tema al cau.

En aquesta data es commemora l'aprovació, per part de l'Assemblea de l'ONU, de la Declaració dels Drets de la Infància, que en el seu preàmbul estableix la necessitat de reconèixer-los i promoure’ls per facilitar-ne el coneixement i el respecte.

Des de MEG treballem amb infants de totes les edats dia a dia promovent els seus drets i el seu desenvolupament integral. Des de sempre hem apostat per reconèixer el protagonisme de l’infant, escoltant la seva veu, mantenint diàlegs respectuosos, delegant-li responsabilitats, oferint-li espais d’actuació i decisió tant individualment com col·lectivament.
 
En aquest context de crisi i replantejament dels drets civils, polítics i socials, cal que els nostres infants i joves siguin conscients dels seus drets per poder ser actors generadors de canvi allà on siguin i poder deixar el món millor de com l’han trobat.  
 
Per treballar-ho als caus i sortides a la xarxa podeu trobar molts recursos pedagògics, us n’adjuntem una petita selecció que us pot ser d'ajuda:
A més, diumenge 17 de novembre se celebra la Festa dels Drets dels Infants a l’Estació del Nord de Barcelona, sota el lema ‘Vine i coneix els teus drets fent esport”. Durant tot el matí, de 10:30h a 14 hores, s’organitzaran diferents tallers esportius relacionats amb els diferents drets dels infants. L’acte està organitzat per la Xarxa dels drets dels infants, de què forma part la Taula per la Infància i l'Adolescència a Catalunya (TIAC), de la qual des de MEG en som membres.

Bon Dia Internacional de la Infància!


Comparteix