Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.11.2013

La Llum de la Pau de Betlem ens convida a posar-nos “drets per la pau”

pau, llum de la pau, guerra

Una imatge extreta dels materials de la Llum de la Pau 2013.

Amb l’objectiu d’escampar la pau arreu del planeta, aquest projecte internacional ens convida a combatre les injustícies del món i a reivindicar els drets fonamentals de les persones.

Com cada any quan s’acosta el Nadal, els escoltes i guies d’arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional, la Llum de la Pau de Betlem. Des de ja fa anys, els Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, es celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se’n n’encenen centenars d’altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Aquest any, el projecte de la Llum de la Pau de Betlem duu a casa nostra el lema “Drets per la pau”. Ens volem posar drets per la pau; volem aixecar-nos i no quedar-nos quiets davant de totes les injustícies del món. Al mateix temps, volem reivindicar aquells drets fonamentals de la persona humana que, un cop adquirits, la porten a viure en pau.

Per poder treballar aquest tema amb les diferents unitats de l’agrupament, l’Equip de Llum de la Pau de MEG ha elaborat uns materials molt complets amb dinàmiques, lectures i recursos visuals. Al web de la Llum de la Pau podreu trobar-hi aquests materials i tota la informació sobre el projecte.

Com és habitual, a Catalunya s’organitza un acte per repartir aquesta flama arreu del nostre territori. Serà a la ciutat de Barcelona, el diumenge 15 de desembre a la plaça de Bonet i Muixí.


Comparteix