Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

07.12.2013

Experts i expertes en lideratge: coneix les persones que faran de ponents a la FORA!

formació, fora, hivern, 2012

Alguns dels participants a la FORA d'hivern 2012.
MEG

El proper 14 de desembre tindrà lloc la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre lideratge organitzacional, personal i a la societat. Tindrem l’oportunitat d’escoltar persones expertes en aquests temes. T'expliquem qui són i perquè les hem convidat.


Raimon Ribera
Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Membre del Departament de Ciències Socials d’ESADE des de l’any 2000. Coordinador del Programa Vicens Vives – Valors, Compromís i Lideratge d'ESADE i col·laborador de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d'ESADE. Professionalment, ha estat actiu en banca internacional (Banca Catalana, 1974-1983), gestió cultural (Fundació Joan Miró, 1984-1988, Orquestra Ciutat de Barcelona, 1988-1992) i administracions públiques (Ajuntament de Barcelona, 1992-1995, Tribunal de Comptes Europeu, 1995-2000, Generalitat de Catalunya, 2004).
Autor dels llibres Religió i religions (La Magrana, 1995) i El diàleg interreligiós (Fragmenta Editorial, 2007), i dels articles Treballar l’esperit (dins de “Catalunya, reptes ètics”, Proa 2006) i Empresa y calidad humana (revista ICADE n. 75, 2008). Impulsa el blog cultural Aglaia.
Tot això ho combina sent un dels ponents més constants i “repetidors” de les Formacions per a Responsables Associatius. Des de fa 3 anys ens introdueix en el bon lideratge, la qualitat humana i l'espiritualitat. Va estrenar la col·lecció "Parlem-ne" amb El lloc bo i ara presenta el número 7: Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat.


Salvador Juncà
Enginyer Industrial superior i diplomat en Ciències Econòmiques, desenvolupa tasques professionals com tècnic d'empreses. Ha estat també professor del Departament de Ciències Socials d'ESADE. Forma part de l'equip inicial i impulsor del Centre d'Estudis de Tradicions Religioses (CETR), on imparteix cursos sobre introducció al fet religiós. Investiga sobre ciència i experiència religiosa. Coautor d'El fet religiós (Eumo, 1997). 
Va ser comissari general de MEG entre els anys 1975 i 1978. Treballant colze a colze amb els equips, va potenciar i encarregar a Joaquim Franch l'elaboració del mètode escolta i guia. Va impulsar la unió entre els Minyons i les Guies.

 
Itziar Gonzàlez
Arquitecta. Al juny d'aquest any va fer la primera presentació pública del Parlament Ciutadà, una iniciativa que pretén sumar complicitats, tant de persones com de col·lectius, per crear una àgora veritablement permeable a la voluntat i la veu de la gent. Va ser regidora del districte del Ciutat Vella, a l'Ajuntament de Barcelona, durant el mandat de Jordi Hereu (PSC). Va durar tres anys. Des de dins va denunciar la corrupció municipal i va dimitir. En aquesta entrevista a Vilaweb podreu conèixer millor Itziar Gonzàlez i la iniciativa del Parlament Ciutadà.
Noemí Rocabert
Directora de l'escola pública Mestre Morera de Ciutat Meridiana, manté un fort compromís amb el barri i creu en l’escola com a eina per millorar la vida dels veïns. L'escola ha guanyat el premi Conviure a Catalunya als programes pedagògics amb "La màgica convivència". El programa Salvados de Jordi Évole li va dedicar un programa: La escuela puede ser tambien un lugar de transformación social.


 
Jordi Porta
Ex-comissari de Minyons Escoltesdoctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser president d'Òmnium Cultural i del Centre UNESCO de Catalunya (UNESCOCAT). El 2010, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Porta ha presidit altres entitats, com ara la Fundació Enciclopèdia Catalana, la Coordinadora Catalana de Fundacions o la Plataforma Cristianisme Segle XXI, i ha estat membre dels consells editorials del diari Avui i d'Edicions 62. Entre les seves obres publicades, destaquen Anys de referència (1997) i El català, ara o mai (2005). A més a més de la seva vinculació com a comissari general, va participar en el procés de creació de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge i va escriure el quadern Reptes de la interculturalitat, dins de la col·lecció "Parlem-ne".

 

Josep Torrico
Director de la Fundació Marianao, al barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat. En Josep treballa en l'àmbit de la promoció dels joves a Sant Boi des de la dimensió de l'educació social des de l'any 1998. Manté un fort lligam i compromís en l'àmbit del voluntariat social a la ciutat, on ha participat activament en diversos projectes.
Actualment és membre de la Junta Directiva de la Plataforma d'Entitats per a la Inclusió dels Joves a Catalunya, entitat compromesa i amb vocació de treballar per la millora de la formació dels joves al nostre país. Podeu conèixer més detalls de la seva feina a la Fundació a través de www.marianao.net.


Mercè Serrabassa
El seu compromís i la seva passió radica en la constant expansió de persones, equips i organitzacions i en transformar col·lectius en equips d’alt rendiment. Es dedica al creixement de les persones i de les organitzacions mitjançant processos de coaching i mitjançant la creació i dinamització de tallers i programes a mida, totalment participatius i vivencials.

Laia G. Massagué
Ella mateixa es descriu així: "M’apassiona la vida: l’ebullició de les olors, l’explosió de colors, la llum, la singularitat de les persones, el moviment de l’aire, tot el món subtil i màgic… en definitiva, experimentar la vida amb els 6 sentits. La música, la meva fidel companya de viatge. El meu himne personal, Man in the Mirror de Michael Jackson. Imprescindibles els moments de gaudi a Ca l’Urraka, Palamós amb les meves amigues. El mar moments de connexió i arrelament a la mare terra. Una pel·lícula: El color Púrpura. Em fan esgarrifances les injustícies i la mentida. El vermell, el meu color per bandera. El Yaiza, el meu amor. Un repte: continuar somiant, aprenent i sorprenent-me cada dia de la vida."
Inma Ferrer 
Des de fa uns anys l’Inma dinamitza el Taller d'Espiritualitat de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i és formadora a la Formació per a Responsables Associatius en un tema que l'apassiona: el coneixement d'un mateix i la seva espiritualitat. Llicenciada en Medicina, ha ampliat els seus coneixements en Finances Corporatives (IESE) i actualment és coach.


Manel Sellarès
En Manel dinamitza el Taller d'Espiritualitat de Minyons Escoltes Guies de Catalunya i és formador a la Formació per a Responsables Associatius. Enginyer amb un màster en Business Administration per ESADE, combina la seva feina diària amb programes de coaching.


Comparteix