Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.12.2013

“Ensenyem el cor” amb l’economia solidària

economia solidària, xes, ensenya el cor, campanya

Imatge de la campanya "L'economia solidària ensenya el cor".
Xarxa d'Economia Solidària

Participem al balanç social de la Xarxa d’Economia Solidària, per mesurar les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques de MEG i del conjunt del sector durant el 2012.

Un total de 58 entitats de l’economia solidària han confeccionat el balanç social corresponent a l’exercici 2012, en el marc de la campanya “Ensenya el cor”, que es va tancar a finals de novembre.
 
Aquest balanç, impulsat des de fa sis anys per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), serveix perquè les empreses i les organitzacions de l’economia social descriguin i mesurin les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques que han fet al llarg de l’any. Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya hi participem des de l’any 2008.
 
Mitjançant 28 indicadors, el balanç social avalua sis grans àmbits: democràcia, igualtat, compromís ambiental, compromís social, qualitat laboral i qualitat professional. A principis de febrer de 2014 es publicarà el balanç social agregat de totes les entitats participants.
 
Els indicadors recollits permetran dur a terme una anàlisi qualitativa amb l’objectiu d’identificar tendències i recollir dades sobre l’acompliment de les organitzacions de l’economia social i solidària (ESS) a Catalunya en els diferents àmbits que té en compte el balanç social.
 
En aquest sentit, el balanç social agregat 2012 oferirà dades sobre aspectes com ara la xifra de negoci, el grau de participació de les persones en la seva entitat, l’ocupació generada, l’escala salarial i la implicació en les finances ètiques i la promoció del mercat social, entès com un espai en què intercooperen les mateixes entitats de l’ESS.


Comparteix