Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

07.01.2014

Dret a la salut a l’Àfrica: activitats per pensar, reflexionar i actuar per la lluita del dret a la salut

Projecció dels curtmetratges participants al concurs "Dret a la salut a l'Àfrica" 2013.
Dret a la Salut a l'Àfrica

Participar en un concurs de curtmetratges i projectes d’activisme o viure una experiència teatral interactiva són les propostes de la campanya “Dret a la salut a l’Àfrica” per a pioners, caravel·les i truc. Animeu-vos a participar-hi!

Arriba una nova edició de Dret a la Salut a l'Àfrica, una campanya de sensibilització de Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi que té com a objectiu informar a la ciutadania i oferir coneixement sobre la situació de la salut al món, visibilitzant ONG i moviments socials, tant al sud com al nord, que treballen per a l'accés universal a una sanitat pública, gratuïta i de qualitat.

La campanya inclou activitats per a joves de 14 a 18 anys, tant de centres educatius com d’entitats de lleure, per oferir coneixement des d'una visió global del concepte dret a la salut a l'Àfrica, i al món, amb l'objectiu d'aconseguir una ciutadania amb esperit crític i reivindicatiu per al canvi social.

Les activitats proposades, que es duran a terme de gener a maig de 2014, són:
  • Concurs de curtmetratges i projectes d'activisme pel dret a la salut. Recerca, creativitat i implicació social per a augmentar el coneixement, així com l'actitud crítica i propositiva dels joves cap a les principals problemàtiques en l’accés a la salut a l’Àfrica, i al món. Inscripcions obertes fins al 31 de gener del 2014! Llegiu tota la informació de les dues proves a les bases del concurs. També podeu veure els vídeos de l’any passat, entre els quals hi ha els d’alguns agrupaments de MEG.
  • “Salut!” Obra de teatre interactiu. Una experiència teatral interactiva per acostar als joves de la ciutat de Barcelona a la problemàtica que existeix entorn al dret a la salut al continent africà, i oferir coneixements per prendre consciència davant un sistema polític, econòmic i social globalitzat que genera i perpetua injustícies i desigualtats, que impedeixen garantir un dret humà bàsic com és la salut de les persones. Llegiu tota la informació al dossier de l'activitat.
Per apropar-vos als continguts, podeu seguir tota la informació a través del web de la campanya, a través del seu Facebook i Twitter, amb el hashtag #SALUTperalsDDHH, o contactar amb els organitzadors a info@dretalasalutalafrica.org.

Fem que hi hagi un munt de joves de Catalunya pensant, reflexionant i actuant per la lluita del dret a la salut, per la defensa de la #SalutperalsDDHH!


Comparteix