Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

13.01.2014

Campaments i Més, referent de l’acampada de lleure a Catalunya


MEG

Més de 20.000 persones membres d’entitats de lleure infantil i juvenil participen cada any en una acampada en un dels més de 100 terrenys de la xarxa de Campaments i Més. 

En els últims deu anys, el nombre de reserves a la xarxa de Campaments i Més, la central de reserves de terrenys d'acampada que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya gestiona a través de la Fundació Josep Sans, s’ha multiplicat per 2,3, superant les 700 reserves durant el curs 2012-2013.

La majoria de les acampades es concentren durant la temporada d'estiu (57%), els caps de setmana (29%) i Setmana Santa (14%). La tendència indica un augment en el número de reserves de l'estiu i, en menor mesura, per Setmana Santa.

En deu anys, Campaments i Més s’ha convertit en un referent de l’acampada de lleure a Catalunya, tot fomentant la vivència de l’escoltisme i el guiatge, l’educació ambiental, les accions de servei al medi natural, la reducció de l’impacte ambiental de les estades i la defensa de l’acampada a nivell institucional.

Coincidint amb el desè aniversari, Campaments i Més presenta un nou web, que es pot consultar a www.campaments.cat. El nou portal, més visual i atractiu, ofereix un nou cercador de terrenys més àgil i permet als usuaris registrar-se per fer seguiment de les seves reserves. També ofereix informació complementària actualitzada i un apartat amb recursos pedagògics vinculats a l’educació ambiental i al medi ambient.

A banda de la xarxa de terrenys, Campaments i Més treballa per donar un valor afegit a l’acampada, oferint als usuaris la possibilitat de treballar de forma vivencial la natura i el medi ambient com a recursos pedagògics. Així, s’ofereix als usuaris la possibilitat de fer activitats de servei en el medi natural i rural durant les acampades. També s’han col·locat instal·lacions d’interpretació ambiental interactiva als terrenys per fomentar l’educació ambiental.

A més, es treballa per reduir l’impacte ambiental de les acampades i construir un context idoni per a l’educació ambiental durant les estades, amb 33 instal·lacions ambientals en diversos terrenys (vàters secs, compostadors, plaques solars fotovoltaiques, depuradores biològiques, etc.).

Consulta la nota de premsa sobre el 10è aniversari de Campaments i Més.


Comparteix