Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.01.2014

Els agrupaments s’impliquen per dir “No a la MAT”
Salvador Maynou / No a la MAT Selva

Diumenge es farà a diverses poblacions de la Selva la consulta ciutadana sobre la MAT. Fins dissabte, tothom qui ho vulgui pot votar per internet.

Fa temps que els ciutadans de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils lluiten per evitar la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que consideren una agressió al territori. Ara, però, s'han organitzat per tal de donar-hi una resposta democràtica contundent.

Per això han organitzat una Consulta Popular sobre la MAT pel proper diumenge 26 de gener, on tota la població pugui expressar el seu rebuig a la línia. La consulta tindrà lloc de 9 a 21h a Santa Coloma de Farners, Sils i Riudarenes, però tothom qui ho vulgui pot votar per internet fins el dia 25.

Des de la plataforma “No a la MAT Selvademanen la implicació de tots els escoltes i guies per participar en la consulta i per aturar la construcció d’aquesta línia. Diversos agrupaments de les comarques gironines s’han implicat ja fins ara en les mobilitzacions ciutadanes de rebuig.

El passat 12 de gener, deu agrupaments van col·laborar en una caminada contra la MAT a Santa Coloma de Farners (La Selva) en què hi van participar més de 700 persones. Els participants van penjar des del castell de l'ermita de Farners una pancarta de deu metres on es podia llegir "Gegants més grans hem vist caure, No a la MAT". Dissabte 11, l’organització “No a la MAT Selva” va realitzar una apagada de l'enllumenat públic d'una de les places de Santa Coloma de Farners per donar a conèixer les seves reivindicacions.  

El vídeo NO a la MAT! de l’AEiG Roca Guillera ha aconseguit ja més de 2.800 visualitzacions.
 
Per més informació i per votar a la consulta popular:
http://noalamatselva.wordpress.com/
www.consultamat.org


Comparteix