Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.01.2014

Participa a La Murga, pel dret a un habitatge digneMurga

Del 4 al 9 de juliol, els caps i els/les vostres joves entre 15 i 17 anys podeu participar al projecte La Murga, pensat per sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne.

El projecte "La Murga" ha estat desenvolupat per l’associació Escoltes Catalans (EC) des de 1996 i enguany es farà la primer edició d’aquest projecte a nivell de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG). Aquesta edició conjunta tindrà lloc entre el 4 i el 9 de juliol a Lleida i hi participaran uns 40 joves d’arreu del país.

Participants: unitats de pioners/caravel·les, rovers, claners i trucs de la FCEG.

Durant aquests 5 dies podreu conviure amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida i sensibilitzant-vos sobre la seva realitat.

El camp d'actuació és el Casc Antic de Lleida i és coordinat per l'Equip de la Murga de la FCEG. 

Aprendre, actuar i sensibilitzar
El projecte té un doble objectiu: per una banda que podeu conèixer les causes del 4t món i per l'altra pal·liar-ne les conseqüències. Pel que fa al primer objectiu es duu a terme a través de jornades de formació i conscienciació sobre el 4t món. Respecte al segon, es realitzen tasques de rehabilitació i manteniment de pisos en males condicions d'habitabilitat.
 
La importància no es troba només amb les tasques de rehabilitació. És troba, sobretot, en la convivència que durant els cinc dies que dura el camp, dureu a terme amb els habitants dels pisos, coneixent les seves històries i condicions de vida actuals i compartint els seus projectes. D'aquesta manera, generareu una actitud crítica sobre condicions de vida de molta gent que viu en els barris més degradats de les nostres ciutats, amb la intenció de desemmascarar els mecanismes que generen la problemàtica.
 
Les unitats de Pioners i Caravel·les o de Trucs que hi estigueu interessats heu d'enviar-nos la següent informació a solidaritat@escoltesiguies.cat (abans del diumenge 16 de febrer):
  • De quin agrupament sou.
  • Quants sou a la vostra branca?
  • Per què voleu participar a la Murga?
Animeu-vos a participar-hi!

Més informació al web de la FCEG.


Comparteix