Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.01.2014

Cuidar el mar és feina de tots

mar, platja, menorca

Platja de Sa Farola, a Menorca.
AE Sant Antoni Maria Claret

Dos agrupaments de Menorca ens expliquen el seu projecte per protegir una zona marina petita i molt degradada de Ciutadella.

El projecte l'han dut a terme els A.E. Sant Antoni Mª Claret  i A.E. Federico Pareja, seguint la llei escolta "els escoltes defensem la natura i protegim la vida", i ajudats per Escoltes de Menorca i altres 4 entitats de l'illa.Sota el lema "Cuidar el mar és feina de tots" han desenvolupat aquesta campanya per la protecció i declaració d'àrea marina protegida a la zona de Sa Platja Gran i Sa Farola a Ciutadella.

Tant Ràngers i Noies Guies com Pics i Caravel·les han produït 3 espots publicitaris que destapen els problemes que afecten la zona a protegir, en els que denuncien problemàtiques com la contaminació al fons marí, els fondejos incontrolats o la sobrepesca.

Ens demanen que els ajudem a difondre aquest projecte i ens encoratgen a engegar projectes similars per protegir zones marines, humides, de bosc o muntanya degradades o en perill del país.
 
Si teniu interès i voleu llegir més informació, podeu llegir la memòria que han elaborat amb la seva proposta de creació d'àrea marina protegida (Zec Marítim - Terrestre) amb la directiva europea Habitat.
 
Més informació a:  aesantantonimariaclaret.blogspot.com
Pots visitar  també:  areamarinaeducativa.blogspot.com

 
Comparteix