Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.02.2014

Més de 100 persones participen a la inauguració del MISC

misc, espiritualitat, internacional, acte, montserrat

Fotografia de grup dels assistents a la inauguració del Montserrat International Scout Centre (MISC).
MEG

Dissabte vam inaugurar el Montserrat International Scout Centre (MISC). Més d’un centenar de persones van poder fer un tastet del programa de treball que s’hi durà a terme, visitar les instal·lacions i molt més.

El 22 de febrer, Diada del Pensament Escolta i Guia, va ser doblement especial aquest any. Caps i responsables associatius d’arreu de Catalunya,  antics escoltes i guies, representants de l’escoltisme i el guiatge internacionals, membres d’institucions polítiques, socials i religioses... es van trobar a Montserrat per assistir a la inauguració del primer centre escolta d’Europa centrat en el treball de l’espiritualitat.

El matí va començar amb un petit esmorzar, i després una benvinguda a càrrec d’en Francesc Balcells i l’Eduard Pla, membres de l’equip que ha elaborat els materials del MISC. A continuació, en Jordi Bonet, primer comissari general de Minyons Escoltes, va rememorar els seus primers temps com a escolta i va explicar la vinculació històrica del nostre moviment amb Montserrat.

En acabat, l’Eduard i el Francesc van fer una petita introducció sobre el programa de treball del MISC.  A continuació, per grups, es va iniciar una descoberta d’alguns elements d’aquest programa de treball, en diversos racons emblemàtics de la muntanya de Montserrat. Després de la passejada, el punt de trobada va ser la plaça de Santa Maria, on es va fer la fotografia de grup.

A continuació, els assistents es van dirigir a l’Abadia, a la Sala de la Façana, on va tenir lloc l’acte institucional. Els comissaris internacionals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), l’Ignasi Llobera i l’Aina Màdico, van ser els encarregats de conduir l’acte i de donar pas a les diferents intervencions. Els parlaments van anar a càrrec del president de la regió europea de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM, per les seves sigles en anglès), Andrea Demarmels; la presidenta europea de la Conferència Internacional Catòlica del Guiatge, Alessandra Silvi; el majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat; P. Manel Gasch; l’abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat, M. Montserrat Viñas; el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Toni Reig; i els comissaris generals de MEG, Lluís Marco i Trini Molist.

També ens van acompanyar el president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, José Cayuela; el representant del Comitè de la Regió Euro-Mediterrània de la Conferència Internacional Catòlica d’Escoltisme, Pedro Duarte Silva; així com representants d’Acció Escolta de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), entre altres. Per acabar l'acte es va fer la signatura del conveni entre MEG, l’Abadia de Montserrat i el Monestir de Sant Benet. En acabar, els assistents van poder sortir el balcó per veure les figures de Mossèn Batlle i un jove noi escolta esculpides a la façana del Monestir.

A continuació, es van poder visitar les instal·lacions del MISC, dins l'edifici de Nostra Senyora. El centre disposa d'un total de 30 places, repartides en 5 habitacions. També té una sala de treball/menjador, amb espai de lectura i possibilitat de cuinar. Durant la visita, algunes persones van deixar el seu fulard i van escriure les seves impressions al llibre de visites. Vam acabar el dia amb un pica-pica i un dinar popular.

Després de la inauguració, el MISC ja accepta reserves d’aquells escoltes i guies de Catalunya o d’altres llocs del món que vulguin desenvolupar la seva dimensió espiritual. Tota la informació i les reserves es poden fer a través del web del centre, www.misc.cat, disponible en català, castellà, anglès i francès.

Recull del ressò de la inauguració a les xarxes socials:
 
Fotografies de l’acte d’inauguració:
 


Comparteix