Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.02.2014

“Escoltisme per l’Empordà” i l’arranjament d’un refugi ramader, guardonats als Premis d’Educació en el Lleure

La Fundació Lluís Carulla ha premiat dos projectes de la Demarcació de Girona i de l’AEiG Pla de l’Estany de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

En l’edició d’enguany dels Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, el Premi a la millor experiència o projecte fet per a joves i/o adreçat a joves ha recaigut en “Escoltisme per l’Empordà”, de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
 
Es tracta d’un projecte d’aprenentatge servei (veure vídeo), en què diversos grups de joves escoltes van fer tasques de neteja i conservació de boscos en una zona que va ser devastada pels incendis de l’estiu del 2012 i on moltes famílies van veure com el seu dia a dia quedava greument afectat pels focs. El projecte es va concretar en una trobada el 25 i 26 de maig, en què unitats de Truc d’arreu de Catalunya van retirar vegetació cremada i van contribuir a recuperar conreus afectats pels focs. La trobada la va organitzar la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb el suport de la Fundació Jaume Bofill i la col·laboració d’ADF Catalunya i l’Ajuntament de Capmany.
 
En l’apartat de Projectes i Experiències, s’ha premiat el projecte “Resseguir un camí ramader i arranjar el refugi de les Saleres de Caderget”, de l’AEiG Pla de l’Estany de Fontcoberta.
 
El projecte el va dur a terme la unitat de Pioners i Caravel·les de l’agrupament el juliol de l’any passat al Pirineu. Va consistir en una ruta des de Fontalba fins al Costabona, per poder conèixer amb més exactitud la importància i la tradició de les rutes ramaderes, i una acció de servei tot arranjant el refugi ramader de les Saleres de Caderget (Espinavell - Molló).  
 
També s’han premiat, dins l’apartat de Projectes i Experiències, les iniciatives “Canta, balla, aprèn” de Samarucs; “Dinàmiques participatives vers els drets humans” de l’Associació per a Joves TEB i “Joves voluntaris s’impliquen en el futur ramader de la Vall d’Ogassa”, de la Federació Catalana de l’Esplai.
 
Els Premis d’Educació en el Lleure, una iniciativa de la Fundació Lluís Carulla amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, reconeixen projectes i experiències d’educació en el lleure que tinguin en compte i afavoreixin el sentiment de pertinença i el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric; així com iniciatives que integrin el servei a la comunitat i l’aprenentatge de competències, habilitats i valors. Cadascun dels premis està dotat amb 4.000 euros. 
 
L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dimarts, 18 de març de 2014, a les 19h, al Palau Robert de Barcelona. Comptarà amb la presència de Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla; Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya; i Sergi Contreras, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Prèviament, a les 18h, tindrà lloc una festa prèvia als jardins del Palau Robert, on actuarà La Tresca i la Verdesca.

Hi està tothom convidat!


Comparteix