Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.03.2014

MEG diu NO a les prospeccions petrolíferes al Mediterrani

menorca, natura

L'illa de Menorca, en una imatge de satèl·lit.
Viquipèdia

Donem suport al manifest d’Escoltes de Menorca en contra de les prospeccions petrolíferes que amenacen la costa menorquina.

“Els/les escoltes estimam la natura”, així ho diu un punt de la nostra llei escolta, i és per això que no podem quedar indiferents davant les possibles agressions que el medi natural pot patir.
Una vegada més, els escoltes menorquins volem alçar la nostra veu per dir NO a una nova amenaça pel nostre ecosistema, les prospeccions petrolíferes.
Aquesta illa, declarada Reserva de la Biosfera, l’estimam i apreciam, aprenem d’ella i les nostres activitats com escoltes hi van molt lligades. Agraïm a totes les persones que fins a dia d’avui l’han cuidada i l’han preservada fins als nostres dies. I així ho volem seguir fent nosaltres per les futures generacions.
Escoltes de Menorca diu NO a les prospeccions petrolíferes, tant a Menorca, com a les Illes Balears o a tot el Mediterrani.
Per aquest motiu recolzarem aquelles plataformes i iniciatives que s’encaminin en aquest sentit, i també nosaltres, des de les nostres possibilitats, emprendrem accions reivindicatives per mostrar el nostre desacord amb aquest sistema d’obtenció de carburant agressiu per la vida.
Ha arribat l’hora del canvi del model energètic, un model respectuós amb el planeta que cerqui la reducció del consum, l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables, amb un desenvolupament sostenible amb el medi.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya diem NO a les prospeccions petrolíferes i ens sumem a aquest manifest d’Escoltes de Menorca, amb qui formem part del projecte 4vents juntament amb els escoltes de Mallorca, el País Valencià i L’Alguer.


Etiquetes

Comparteix