Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.03.2014

La màgia de l'escudella de recapteOrganitzadors de l'Escudella de recapte 2014.
AEiG Flos i Calcat

Sabíeu que preparar una escudella es pot convertir en un signe d’identitat, una acció de servei, una manera de potenciar el companyerisme i moltes coses més? Ens ho explica l’equip d’agrupament de l’AEiG Flos i Calcat.

Cada any per Carnaval, des de fa dècades, l’agrupament d’Arenys de Mar (Demarcació de Girona) prepara l’escudella de recapte per a tot el poble. Aquest any ho han tornat a fer i la valoració que en fan és d’allò més positiva.

Aquest és un fragment del text que ens han fet arribar:

“Cansats però molt contents, simplement donar les gràcies a tots els que vau fer possible de nou la tradicional i màgica "Escudella de recapte"!!! 
 
Pel cau l'Escudella ja és un signe d'identitat. Ens agrada preparar-la pel contacte amb la gent, per la feina feta durant tot el dia, per l'olor de les verdures al bullir, pels records que en guardem i perquè ens fa il·lusió, com cada any, poder servir l'escudella a tothom, sense discriminació de gènere o d'edat. És un dels serveis que fem al poble i que implica a tot l'agrupament, des de C/LL a Trucaires, petits i grans, els pares, els avis, els amics i les amigues, els companys i a qui faci falta.
 
Amb l'Escudella el cau potenciem els valors del companyerisme, de compartir i del servei. Aquestes accions que en un principi semblen tant banals són el nostre recurs perquè en ple segle XXI, la tradició sigui més viva que mai. Una tradició plena de valors positius envers una societat cada cop més aïllada socialment. I és que la fita del cau, com ja sabeu, és la Transformació Social, i l'aventura, i el joc, i l'excurció, i el moviment, i el país, i els dissabtes de 4 a 6, i l'acció, i la llengua, i el respecte, i el compromís, i l'educació. Per nosaltres l'escudella és el reconeixement a la feina ben feta d'aquests 60 anys de vida de l'Agrupament, del dia a dia del cau compromés amb Arenys, del nostre futur dins la societat.”

El programa "Vespres a La 2" va fer un reportatge en directe sobre l'escudella:
 


 Notícies relacionades

Comparteix