Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.03.2014

Recollim dos premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

girona, reconeixements, PiC, Truc

Entrega Premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla
MEG

Membres de la comissió Ambienta't de la Demarcació de Girona i els Pioners i Caravel·les de l'AEiG Pla de l’Estany acompanyats d'altres membres de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya  i d'algunes famílies, van recollir ahir 18 de març dos premis d’Educació en el Lleure.

En la categoria de Millor experiència o projecte fet per a joves i/o adreçat a joves, el premi ha recaigut en “Escoltisme per l’Empordà”, de la Demarcació de Girona
 
Aquest és un projecte d’aprenentatge servei (veure vídeo) va ser dut a terme el 25 i 26 de maig per grups de joves escoltes i guies que van fer tasques de neteja i conservació de boscos en una zona devastada pels incendis de l’estiu del 2012. Les unitats de Truc d’arreu de Catalunya que hi van participar, van retirar vegetació cremada i van contribuir a recuperar conreus afectats pels focs. La Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va organitzar aquesta trobada  amb el suport de la Fundació Jaume Bofill i la col·laboració d’ADF Catalunya i l’Ajuntament de Capmany.
 
En la categoria de Projectes i Experiències, l’AEiG Pla de l’Estany de Fontcoberta ha recollit un premi pel seu projecte “Resseguir un camí ramader i arranjar el refugi de les Saleres de Caderget”,
 
Aquest projecte d'aprenentatge servei va ser dut a terme per la unitat de Pioners i Caravel·les de l’agrupament el juliol de 2013 al Pirineu amb l'objectiu de protegir zones rurals i d'alta muntanya. Va consistir en una ruta des de Fontalba fins al Costabona i va suposar la redescoberta de de  la importància i la tradició de les rutes ramaderes, i una acció de servei tot arranjant el refugi ramader de les Saleres de Caderget (Espinavell - Molló). 

En la categoria de Trajectòries, ha estat premiat el Grup Colònies a Borredà per la proposta 'Camells... un gran invent!'. Dins l’apartat de Projectes i Experiències, han rebut premis les iniciatives “Canta, balla, aprèn” de Samarucs; “Dinàmiques participatives vers els drets humans” de l’Associació per a Joves TEB i “Joves voluntaris s’impliquen en el futur ramader de la Vall d’Ogassa”, de la Federació Catalana de l’Esplai.

Els Premis d’Educació en el Lleure, iniciativa de la Fundació Lluís Carulla amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, donen reconeixement a projectes i experiències d’educació en el lleure que tinguin en compte i afavoreixin el sentiment de pertinença i el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric; així com iniciatives que integrin el servei a la comunitat i l’aprenentatge de competències, habilitats i valors. Cadascun dels premis està dotat amb 4.000 euros. 

L'acte ha comptat amb la presència de Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla; Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya; i Sergi Contreras, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Descobreix els projectes guardonats en la 10a edició dels Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla.


Comparteix