Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.03.2014

"El cau i l'educació en valors", una xerrada amb el Pare Manel

catalunya central, ae josep masclans, acte, pare manel

Cartell de la xerrada del Pare Manel.
AE Josep Masclans

El Pare Manel serà el protagonista de la primera xerrada del cicle 'El Cau al Món', organitzat per l’AE Josep Masclans de Vallbona d'Anoia en motiu del seu 40è aniversari.

Manel Pousa Engroñat, més conegut com el Pare Manel, serà l'encarregat d'obrir el cicle de conferències 'El Cau al Món', que organitza l'Agrupament Escolta i Guia Josep Masclans de Vallbona d'Anoia, en motiu del seu 40è aniversari. La xerrada tindrà lloc aquest dissabte, dia 29 de març, a les 12 del migdia, a la Sala polivalent Jaume Calveras del municipi. L'acte estarà presentat per Josep Maria Fissa, de l'entitat Justícia i Pau.
 
El Pare Manel va fundar el 2004 la fundació que porta el seu nom i que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa. La fundació treballa amb aquelles persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat i els dóna una atenció integral que afavoreix la socialització, i treballa per reduir les desigualtats d'oportunitats que pateixen molts infants i joves.
 
El Pare Manel Pousa va rebre el 2009  la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d'Honor de Barcelona.


El cicle de Xerrades 'El Cau al Món'

El cicle de xerrades  'El Cau al Món' té com a objectiu compartir xerrades amb diferents personalitats destacades de la cultura del país, relacionant el paper de l’escoltisme amb aspectes clau de la societat actual. Així, es parlarà del cau i l'educació en valors amb el pare Manel, aquest proper dissabte; d'educació amb la psicòloga i educadora Maria Jesús Comellas ( 26 d'abril); i de país amb la membre de la junta nacional d'Òmnium Cultural Elena Jiménez (31 de maig).


Una exposició fotogràfica i un sopar de cloenda

A banda d'aquest cicle de xerrades també s'està preparant una exposició fotogràfica dels 40 anys del Cau, a través de la qual es podrà repassar la història de l'entitat a amb una selecció d'imatges representatives d'aquestes quatre dècades. El punt i final als actes de la celebració del 40è aniversari  el posarà un sopar de cloenda que comptarà amb moltes sorpreses.


Més informació:

Facebook de l'AE Josep Masclans
Twitter de l'AE Josep Masclans


Comparteix