Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.04.2014

Celebrem Sant Jordi al cau: roses, llibres... i transformació socialCom explicar la llegenda als nens i nenes? On comprar roses produïdes de manera responsable? A quines iniciatives solidàries ens podem sumar? Quins llibres ens poden ajudar a ser més crítics i solidaris?

Cançó i proposta pedagògica sobre la llegenda de Sant Jordi
El grup d’animació Ambäukatunàbia ha creat la cançó “La llegenda de Sant Jordi”, acompanyada d’un vídeoclip i una proposta pedagògica, tot plegat molt pensat per treballar-la al cau i en espais de lleure. Segur que amb els més petitons podeu gaudir cantant-la... i descobrint que els dracs no són tan dolents com semblen.
Més informació: La llegenda de Sant Jordi, al cau i a l’esplai

Vendre roses i llibres... però no a qualsevol preu
Posar una paradeta per Sant Jordi va molt bé per recollir diners pel cau i pot ser una "extrajob" fantàstica... però hem de mirar una mica més enllà. Assegurem-nos que les roses que venem estan produïdes de manera sostenible i així evitarem fomentar condicions laborals abusives i el deteriorament d'ecosistemes en altres zones del món. També podem vendre llibres de segona mà o fer un intercanvi.
Més informació: Per Sant Jordi, consum sostenible

Llibres de segona mà per a finançar cursos d’alfabetització
Podem vendre roses produïdes de forma sostenible o llibres de segona mà per obtenir recursos, però també per contribuir a ser més solidaris. Recicla Cultura és una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que promou donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic amb l’objectiu de finançar cursos d’alfabetització i llengua. Animeu-vos a crear un punt de Recicla Cultura!
Més informació: Aquest Sant Jordi, reciclem llibres i transformem la vida de les persones

7 llibres amb consciència social

Des del portal Xarxanet ens proposen un recull de llibres sobre temàtiques socials per a totes les edats: l'economia del bé comú, la tasca dels voluntaris i voluntàries, la realitat de les persones que viuen al carrer... Llibres per regalar o regalar-nos, per entendre millor qüestions del nostre entorn i també contes per explicar aquests temes als nens i nenes.
Més informació: 7 llibres socials per aquest Sant Jordi 2014


Comparteix