Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.05.2014

Primer Congrés d'Escoles de Formació de 4 vents

4vents, escola de formació, trobades, congrés, valència

Primer Congrés d'Escoles de Formació de 4vents

Els responsables de les escoles de formació de diverses entitats membres del Projecte 4vents es van trobar aquest cap de setmana a València. 

Concretament, hi van assistir responsables de les escoles de formació del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), la Federació d'Escoltisme Valencià (FEV) i Escoltes i Guies de l'Alguer, així com les responsables associatives de la regió de Sardenya.
 
Dissabte al matí van començar amb la presentació dels projectes estrella de cada entitat. Seguidament les responsables associatives de Sardenya van fer una ponència sobre lideratge amenitzada amb bones dinàmiques. La FEV també fer una proposta de com treballar l'espiritualitat a les formacions, així com eines per a motivar els educadors i educadores.

A la tarda es va parlar de l'adaptació als nous cursos i des de MEG es va presentar la proposta en què s'ha estat treballant durant els últims mesos. Finalment, el ponent Fernando Moreno, pedagog i professor de música al Conservatori de Montroi, va parlar del progrés personal amb eines per al desenvolupament integral de la persona, vinculant-ho amb la música.
 
Diumenge van fer una descoberta mediambiental a l'Albufera de València. Tot fent un passeig amb barca, els van explicar el present i el passat d'aquest magnífic paratge, on van poder contemplar la flora i la fauna mentre els explicaven les peculiaritats de cada espècie.
 
Des del Consell de 4vents expliquen: "Hem quedat molt satisfets de la trobada, i contiuarem apostant per una educació en el lleure de qualitat perquè l'escoltisme i el guiatge continui creixent arreu del territori".


Etiquetes

Comparteix