Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.05.2014

El Cau de Pineda instal·la farmacioles d'emergència a diversos punts del Montnegre

farmaciola, servei, natura, aprenentatge servei, salut, servei al medi natural, aeig montpalau, caps

Instal·lació de farmacioles al Montnegre.
AEiG Montpalau

farmaciola, servei, natura, aprenentatge servei, salut, servei al medi natural, aeig montpalau,

Contingut de les farmacioles instal·lades al Montnegre.
AEiG Montpalau

Les farmacioles contenen material bàsic per fer unes primeres cures en cas d'una caiguda o de patir algun incident de salut lleu. Aquesta acció de servei s'emmarca en les iniciatives que cada any fa l'AEiG Montpalau per millorar el medi natural al Montnegre.

L'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda ha instal·lat farmacioles d'emergència a diversos punts del Montnegre per a poder fer unes primeres cures. La singular iniciativa ha consistit en instal·lar aquestes petites farmacioles de fusta que han fet els mateixos caps del Cau de Pineda. A dins hi ha material bàsic per a poder fer unes primeres cures en cas d'una caiguda o de patir algun incident de salut lleu, especialment pensat per a excursionistes o ciclistes de muntanya.

Les diferents farmacioles s'han instal·lat a punts de pas del Montnegre, com ara al Turó de Montpalau, 4 Camins, a l'Ermita de l'Erola d'Hortsavinyà, Santa Maria o al Turó Gros, que és el punt més elevat de la serralada, entre altres espais.

La idea de la construcció i instal.lació de les farmacioles ha anat a càrrec del Cau de Pineda, mentre que la Creu Roja de l'Alt Maresme s'ha encarregat d'abastir tot el material necessari per equipar-les. Es tracta de material de cures i d'altre tipus, però no inclou cap tipus de medicament. Tant els membres del Cau de Pineda com els Agents de Defensa Forestal s'encarregaran de mantenir-les a punt i amb el material necessari a dins fent revisions periòdiques.

Les farmacioles també detallen aspectes bàsics en relació a com tractar qualsevol accident, i els telèfons d'emergència com ara el 112.  Aquesta iniciativa forma part del projecte anual del Cau de Pineda de fer una acció de millora en el medi natural, especialment, al Montnegre.

El projecte també ha tingut el suport de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pineda.


Comparteix