Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.05.2014

500 escoltes i guies netejaran les platges i conscienciaran la població per protegir el Mediterrani

natura, clean up the med, aeig pinya de rosa, platja, servei

Membres de l'AEiG Pinya de Rosa (Blanes) netejant la cala de Sa Forcanera.
AEiG Pinya de Rosa

El proper 24 de maig, mig miler de nens i nenes de 6 agrupaments escoltes i guies de l’Alt Maresme i La Selva, acompanyats dels seus caps, faran accions coordinades per netejar les costes dels seus municipis, en el marc de la campanya internacional Clean Up The Med.

L’escoltisme i el guiatge de Catalunya es comprometen un any més amb la campanya internacional Clean Up The Med, que el cap de setmana del 23 al 25 de maig promourà accions de voluntariat per netejar les costes del Mediterrani i conscienciar la població de la necessitat de protegir el medi ambient.
 
El proper 24 de maig al matí, els agrupaments escoltes d’Arenys, Blanes, Calella, Malgrat de Mar, Pineda i Tordera, pertanyents a la Demarcació de Girona de MEG, netejaran platges, rieres i desembocadures en aquests municipis i aprendran sobre l’entorn marí. En total hi participaran més de 500 persones, comptant infants i joves de 5 a 18 anys i els seus caps. També comptaran amb la col·laboració de Voluntaris de l'Alt Maresme de Medi Ambient (VAMMA). Al migdia es trobaran tots a Calella per dinar plegats i fer activitats conjuntes.
 
Les accions de servei al medi natural com aquestes reuneixen diversos elements essencials en la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge. Permeten treballar valors com la defensa de la natura i el treball en equip, tot aplicant la metodologia educativa pròpia del mètode escolta i guia (l’”aprendre fent” o educació per a l’acció) i fent evident el compromís de servei a la comunitat que caracteritza el moviment escolta i guia a nivell local i internacional.
 
La campanya Clean Up The Med, promoguda des de 1995 per l’ONG italiana Legambiente, té com a objectius augmentar la consciència ambiental, al mateix temps que es redueix la contaminació generada per l'activitat humana. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya hi participa en el marc de 4vents, un projecte de col·laboració entre les associacions escoltes de Catalunya, Menorca, Mallorca, el País Valencià i l'Alguer. L’objectiu de 4vents és reforçar el treball que fa cada una de les associacions en el seu territori, buscant sinergies i potenciant aquelles característiques culturals, lingüístiques i metodològiques que compartim i que poden conferir més qualitat a les actuacions de cadascuna de nosaltres.

Per més informació podeu consultar la nota de premsa sobre aquesta activitat.


Comparteix