Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.05.2014

Què fer si ens sorprèn un incendi forestal al bosc?

incendis forestals, foc, bosc, campaments, natura, excursions, consells, prevenció

Campanya de prevenció d'incendis forestals.
Generalitat de Catalunya

Coneixes les mesures de prevenció i d'autoprotecció davant d'un incendi forestal? Des de la Generalitat s'ha actualitzat el material divulgatiu per tal de contribuir a evitar, entre tots i totes, els incendis forestals i les seves conseqüències.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha actualitzat el material divulgatiu sobre el risc d'incendis forestals,  que podeu trobar a la pàgina web www.gencat.cat/interior/incendisforestals. Trobareu consells, per exemple, per situacions com ara "si l'incendi us sorprèn al bosc o al camp obert" o "sempre que detecteu un incendi forestal", a més d'una sèrie de materials informatius (díptics, pòsters, banners, guies, vídeo...).

​Alguns consells a tenir en compte si l'incendi us sorprèn al bosc o a camp obert:
  • Si un incendi us sorprèn a camp obert, allunyeu-vos-en en direcció oposada al vent i, si podeu, entreu en zona ja cremada.
  • Mulleu un mocador i tapeu-vos la cara per evitar el fum. No us refugieu en pous ni en coves. A prop del mar o de rius, acosteu-vos a l'aigua i, si cal, fiqueu-vos a dins.
Els consells de protecció civil de la campanya de sensibilització davant del risc d’incendis forestals els trobeu també al twitter @emergenciescat i al facebook emergenciescat. Ens animen a retuitejar els consells d’autoprotecció per afavorir el seu coneixement.


Etiquetes

Comparteix