Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.06.2014

MEG dóna l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació de Pallassos Sense Fronteres, BasiG-ESFA i A Jud-àfrica

pallassos, educació en el lleure, infantil, cooperació, bòsnia, internacional, diversió

Activitat a Bòsnia-Herzegovina (2013).
Pallassos Sense Fronteres

Es repartiran 7.000 euros entre tres projectes, consistents en oferir suport emocional a la infància a Bòsnia, formar estudiants d’arquitectura de Guatemala en qüestions de cooperació i finançar un centre de formació a Burkina Faso.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha fet públic el veredicte del concurs públic per atorgar l’1% dels seus ingressos propis a projectes de cooperació pel desenvolupament d’altres entitats. L’import total a atorgar eren 6.969,64 euros, corresponents a l’1% dels ingressos propis del curs 2012-2013 conjuntament amb les partides de cursos anteriors que han quedat desertes o en què no s’ha convocat concurs públic.
 
Havent valorat tots els projectes presentats, el jurat ha decidit que els projectes que millor s'ajusten als criteris de valoració publicats en la convocatòria i que millor representen l'estil i els valors de MEG sobre la cooperació per al desenvolupament, són els següents, i decideix per tant repartir la donació de la següent manera:
  • “Yaa Woto – Centre de formació”, d'A Jud-àfrica (1.989,88 €). Es tracta d’un espai de formació a joves (a partir de 12 anys) i adults de la capital del país, Ouagadougou, que no han anat a l'escola. Ofereix cursos d'alfabetització en francès (la llengua oficial del país) i en mooré (la llengua predominant), així com cursos d'informàtica bàsica per a funcionaris i estudiants universitaris. Els cursos d'informàtica tenen un preu assequible per a la població de destí, i els cursos d'alfabetització són gratuïts per a tothom. De moment, el projecte encara depèn del finançament que podem aconseguir a Europa, però la idea és que en un futur es pugui sostenir el projecte per ell mateix a partir dels ingressos dels cursos d'informàtica.
     
  • “BasiG 2014: suport a la relació entre la USAC i les comunitats indígenes del CPK”, de BasiG-ESFA (1.989,88 €). El projecte busca l'autoformació en matèria de cooperació, treballant conjuntament amb els estudiants guatemalencs d'arquitectura i fomentant l'apropament i suport a les comunitats indígenes autogestionades mitjançant l'urbanisme inclusiu, la construcció tradicional, l'aplicació de tecnologies bioclimàtiques, etc. Així, es pretén no només la millora de la situació en aquelles comunitats, sinó el coneixement de la realitat social per part dels estudiants, la sensibilització sobre el paper de les nostres accions al nord respecte aquesta situació i l'aprenentatge d'eines per tal de revertir-la o millorar-la. En projecte també inclou accions al nostre país, com l'espai de reflexió i crítica social SlowInfo o el grup de consum ecològic AccióHortera, ambdós a l'EtsaB; la col·laboració amb la Plataforma de solidaritat amb Guatemala o amb l'EdPAC en l'elaboració i difusió de l'informe alimentari, tallers de bio-construcció o cinefòrums.
     
  • “Ponts de Somriures per Bòsnia”, de Pallassos Sense Fronteres (2.989,88 €). En aquest projecte s'oferirà suport emocional a la infància de la Federació de Bòsnia-Herzegovina i de la República Srpska mitjançant una gira d'espectacles fonamentats en la comicitat blanca i amable dels pallassos i pallasses, i la varietat del circ (acrobàcies i malabars). L'acció persegueix sobretot actuar positivament en els processos de resiliència dels infants afectats per les tensions existents entre diferents comunitats de població i grups ètnics que es varen enfrontar durant la guerra, promovent la interacció entre ells i brindant l'oportunitat de compartir temps i espai al voltant de els intervencions de Pallassos Sense Fronteres. 

El jurat del concurs el formaven Jordi Valls i Olivé, membre de la Taula Executiva; Oriol Saltó i Bauzà, responsable de l'Àmbit de Gestió; Andreu Sabidó i Masagué, membre de la Taula de Secretaris/es i Administradors/es; i Eugènia Boada i Massó, membre de l'Equip de Cooperació de l'Àmbit Internacional. 


Comparteix