Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.06.2014

El "Mercat de la Palmera": portes obertes a l'AEiG Cardenal Lluch

famílies, agrupament, aeig cardenal lluch, mercat de la palmera, catalunya central

Mercat de la Palmera 2014.
AEiG Cardenal Lluch

L'agrupament manresà va celebrar el passat 30 de maig a la tarda el Mercat de la Palmera, una jornada de portes obertes per tal que les famílies poguessin comprovar de primera mà com és el local, les reformes que s’hi han portat a terme i el tipus d’activitats i sortides que es proposen als nens i nenes que hi participen.

L’acte va començar a l’hora de dinar amb una paellada popular i es va poder observar les imatges de les activitats més representatives del curs. Després de dinar es van iniciar l’activitat de tarda, que consistia en diverses proves pel voltant del cau on des del més petit al més gran hi van poder participar.

A les 18h va ser l’hora dels parlaments. Ens primer lloc, les guies de l’Agrupament del Carme, agrupament de noies que es va ajuntar amb el de nois, AEiG Cardenal Lluch, van explicar-nos els actes que tenen previst dur a terme el curs vinent, ja que celebren 60 anys de la seva formació.

També els antics escoltes van tenir el seu paper, fent entrega de dos fulards de plata: un per als familiars de l'Ignasi Serracanta, que morí l'octubre del 2012, minyó des de la fundació de l'agrupament, realitzà funcions de cap durant 10 anys i amb el seu bon fer i la seva autoritat moral va ser model per a molts; i un altre a mossèn Josep Riera, traspassat el passat 4 d'abril, que fou consiliari dels dos agrupaments entre el 1959 i el 1964, i en què deixà una fonda empremta de fe i d'amistat.

També es va realitzar un agermanament amb l’Agrupament Movi de Tous, amb qui aquest curs s’han realitzat moltes activitats conjuntes i per felicitar-los pel seu 5è aniversari de fundació. El pregó del Mercat de la Palmera va ser a càrrec de l’exmembre de l’agrupament Montserrat Creus, persona exemplar que ha dedicat una llarga etapa de la seva vida a fer de cap a l’agrupament.

Des de l’organització es considera un èxit que després de 63 anys l’agrupament continuï ben viu i que s’hagi aconseguit reunir en l’acte membres antics amb els nens i nenes i les famílies actuals, juntament amb un bon nombre de famílies que s’hi van apropar per apuntar els seus fills per als anys següents. Des de l’agrupament hi ha moltes ganes que cada any es pugui comptar amb l’assistència de més gent de la ciutat que vingui a participar-hi.

Text: AEiG Cardenal Lluch (adaptació)


Comparteix