Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.06.2014

Els RiNG de Blanes netegen la platja de Sa Forcanera

El passat cap de setmana els Ràngers i Noies Guia de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes, van netejar la platja de Sa Forcanera, una petita part de la Costa Brava en el marc de la iniciativa internacional "Clean Up the Med".

“Clean up the Med” és una campanya engegada per l’entitat Legambiente i que té per objectiu augmentar la consciència ambiental i revelar la contaminació generada per l'activitat humana. Des de MEG hi estem adherits través del Projecte 4vents

En el projecte hi han col·laborat 20 nois i noies d’entre 11 i 14 anys d’edat, així com 4 caps.

Els Ràngers i Noies Guia del cau de Blanes van decidir-se a netejar i també a conèixer la cala de “Sa Forcanera” perquè aquest és el nom de la seva unitat. En les tasques de neteja es van recollir sis bosses grans d’escombraries plenes a vessar de deixalles, així com material i estris pintorescs i de grans dimensions. Objectes com fusta d’un palier, sabates, o un tros de reixa.
No es van conformar amb netejar la platja, sinó que a més van construir tres contenidors de deixalles perquè a partir d’ara qui vagi a la Cala Sa Forcanera contribueixi a mantenir net aquest indret.

Per últim, van muntar punt d’informació sobre la contaminació marítima al Passeig de Mar on es van repartir flyers per explicar aquesta acció mediambiental i on van exposar totes les deixalles recollides per conscienciar sobre la importància de mantenir netes les platges.Comparteix