Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.06.2014

El campanar de Reus també sona a Twitter i a Facebook

campaners de reus, agrupaments, aeig montsantcim, aeig misericòrdia, festes

Campaners de Reus.
Campaners de Reus.

Els agrupaments escoltes de Reus recuperen un any més el toc de campanes tradicional des del campanar de la ciutat. Aquest any, els tocs es podran seguir també a les xarxes socials.


Amb aquest tweet, els Campaners de Reus anunciaven l'inici dels Tocs de Campanes. Cada any, fan sonar les campanes del campanar de la ciutat de forma tradicional per anunciar la festa de Corpus. Enguany han estrenat, a més, perfils a Facebook i Twitter des d'on també es poden seguir els tocs tradicionals.

Els Campaners de Reus són caps i antics membres de l'AEiG Misericòrdia i l'AEiG MontsantCim de Reus. La idea va sorgir amb la voluntat d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícips de la festa major reusenca, de la mateixa forma que participen de les Barraques i d'altres aspectes de la vida social de la ciutat.

Aquests són els tocs tradicionals:
  • El «Toc de Festa» es realitza amb els repics de les campanes de Sant Bernat (dels Gegants) i Petra Clàudia. Anuncia la festivitat i la sortida dels Gegants, l'Àliga i els Nanos.
  • El «Toc General» posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere, en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia i per anunciar l'inici de la festa després del pregó i la primera tronada. Actualment només es pot voltar la campanar dels Gegants, amb les altres tres es toca simulant el vol, ja que estan fixes i no es poden moure. 
Durant la festivitat de Corpus faran els següents tocs:
  • Dijousa les 9h i a les 16h, Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila des de l'ajuntament dels Gegants i la Mulassa.
  • Dissabte, a les 12h, Toc de Festa anunciant la vigília de la festivitat de Corpus.
  • Diumenge, a les 10h, Toc de Festa anunciant la sortida dels Gegants des de l'ajuntament; i a les 19:30h aprox, acompanyant la Professó, Toc General.
 Més informació dels tocs i les campanes al web festesreus.cat.
 


Comparteix