Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.07.2014

Ens n’anem de campaments amb El Correu 89

el correu 89, comunicació, revista, portada

El Correu 89.

Al nou número de la revista aprofundim en el raid, fem un test sobre natura i campaments, coneixem un munt de jocs i prevenim incendis forestals. Emporta’t El Correu a la motxilla!

  • El reportatge (pàgines 6-9) aprofundeix en la nova Proposta Educativa del Raid de MEG. A l’hora de plantejar-nos un raid, com podem donar-li un bon contingut pedagògic, adequant-lo a l’edat dels participants i als objectius de la unitat?
  • Al test: “El naturímetre” (pàgina 23) podràs valorar la teva relació amb la natura durant els campaments. Ets un crack de l’organització, et falla alguna cosa o ets un autèntic desastre? No val fer trampes!
  • L’Eix del curs (pàgina 15) també vol venir de campaments: al seu web hi trobareu un munt de jocs de diverses temàtiques per fer durant aquests dies. I atenció al curs vinent: l’Eix del curs 2014-2015, escollit entre tots, és “Excursionisme i muntanya”.
  • Jo mai mai he clavat malament la tenda un dia de vent”. Aquesta frase us recorda alguna cosa? A la tira còmica (pàgina 18) podreu veure’n les conseqüències.
  • El foc a l’estiu: riscos i prevenció” és el tema de l’Espai Muntanya (pàgina 21), on l’Àmbit de Natura ens recorda com prevenir un incendi durant els campaments i què fer si en patim un a prop.
 

I a més...
  • A la secció “Maneres de fer” (pàgina 11) dues caps ens parlen de la seva experiència amb els més petits del cau, els Castors i Llúdrigues. Encara necessiten ajuda per plegar el sac, però sempre arrenquen un somriure!
  • Al “Calaix de projectes” (pàgina 12) coneixem l’exposició de fotografies “San Saru”, dels Pioners i Caravel·les de l’AEiG Pau Claris, i la tasca dels Campaners de Reus, a càrrec de l’AEiG MontsantCim i l’AEiG Misericòrdia.
  • L’Equip de la Demarcació Vallès/Maresme ens explica les “Cites a cegues” (pàgina 14), en què caps d’Acció Escolta de CatalunyaEscoltes Catalans i MEG es van trobar cara a cara per conèixe’s entre ells.
  • Escoltisme i model social”. A la secció MEG Opina (pàgina 19), el Comissariat del Barcelonès ens convida a apostar per un canvi de model social que comenci al cau.
Et pots descarregar El Correu 89 a l’apartat de Publicacions del web. En els propers dies es distribuirà en la seva versió impresa a agrupaments, demarcacions, punts d’informació juvenil, biblioteques i altres entitats.


Comparteix