Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.07.2014

La Universitat de Girona ens apropa al pedagog i escolta Joaquim Franch

Joaquim Franch en un campament als Aiguamolls de l'Empordà, Castelló d'Empúries, l'estiu de 1984
www.raco.cat

La Biblioteca de la Universitat de Girona ha digitalitzat documents personals de Joaquim Franch, entre els quals n'hi ha molts relacionats amb l'escoltisme i amb la seva tasca a MEG. Ja els podeu consultar online.

El Fons documental Joaquim Franch i Batlle (Barcelona, 1944 - Celrà, 1987) està dedicat a un dels pedagogs catalans més polifacètics, originals i productius de la segona meitat del segle XX. Va ser mestre, animador, psicopedagog, formador de formadors, autor, gestor, investigador... Va treballar dins i fora de l’escola, enllaçant teoria i pràctica, acció i reflexió.

Entre aquesta documentació personal hi ha una part important de documents relacionats amb l’escoltisme i estretament lligats a les tasques que Joaquim Franch va desenvolupar entre els anys 1976 i 1979, quan formava part de l’equip pedagògic de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Aquests documents són d’accés públic per a tothom. Hi ha documents fins ara inèdits i també articles publicats amb anterioritat. Aquest fons és un reconeixement al paper que Joaquim Franch va tenir dins d’escoltisme i el guiatge, i la Universitat de Girona està fent una gran tasca per recopilar informació.
 
Tot aquests articles, juntament amb d’altres, es troben a la col·lecció d’Articles publicats del Fons Joaquim Franch: http://dugifonsespecials.udg.edu/handle/10256.2/13959

La llista d’articles relacionats amb la nostra entitat és aquesta:  
  


Comparteix