Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.07.2014

Què ens aporta l’escoltisme a nivell personal?Formació? Creixement personal? Uns valors universals? La Laia Martí hi reflexiona en aquest vídeo de la campanya #actitudvital, que vol promocionar el potencial jove d’Igualada.

La coordinadora de relacions general de MEG, la igualadina Laia Martí, és la protagonista d’un dels vídeos d’aquesta campanya impulsada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, on també hi apareixen altres joves de la ciutat que tenen una actitud emprenedora i vital.

Aquestes són algunes de les reflexions de la Laia al vídeo:

“A mi sempre m’han ensenyat que hem de deixar el món una mica millor de com l’hem trobat, en tots els camps de la vida. I com que l’escoltisme toca molts camps de la vida, et permet incidir a molts llocs”.

“L’escoltisme és un dels pocs llocs que jo he trobat –no l’únic- on tu pots créixer a nivell personal, et pots formar i pots trobar un espai vital molt diferent del que estem acostumats”.

“Moltes vegades, ho diem sovint, [l’escoltisme] ens aporta més a nosaltres del que nosaltres podem donar”.

 “Hi ha escoltes de diferents països, de diferents religions i de diferents classes, però el mètode escolta i una sèrie de valors sempre hi són, són bàsics i universals”.

“Les hores dedicades a l’associació són moltes, però [això] de seguida et marxa del cap, perquè tota la resta compensa. Hi ha moments que han estat durs (...) però després veus tota la part positiva, tot el que t’interessa i que t’agrada i tot el que queda per fer”.

Hem de ser conscients que nosaltres estem canviant el món. El que també hem de ser conscients és si l’estem canviant com realment volem o l’estem canviant per inèrcia i sense pensar. Aquí hi ha la diferència. Jo penso que el món l’hem de canviar sabent cap a on anem i perquè ho volem, no ho hem de fer amb una bena als ulls. Però canviar-lo, d’alguna manera el canviarem”.

Tots els vídeos de la campanya es poden veure en aquest web i compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #actitudvital.

I a tu, què t’aporta l’escoltisme a nivell personal?


Comparteix