Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.07.2014

Parlem de pobresa i associacionisme amb la Taula del Tercer Sector i el President Mas

taula del tercer sector, govern, representació, generalitat, lluís marco, trini molist

Cimera entre la Taula del Tercer Sector i el President Mas, juliol 2014.
Rubén Moreno

Els representants de les entitats que formen la Taula del Tercer Sector, entre els quals hi ha MEG, es van reunir aquest dimarts amb el president al Palau de la Generalitat.

A més dels presidents i presidentes de les 32 entitats membres de la Taula, a la cimera també hi eren la seva presidenta, Àngels Guiteras i, per part del Govern, els consellers de Benestar Social i Família, Neus Munté; i Empresa i Ocupació, Felip Puig, entre d’altres.

Des de l’escoltisme i el guiatge hi van assistir els comissaris generals de MEG, Lluís Marco i Trini Molist, així com representants de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i d’Escoltes Catalans. Durant la trobada els representants les entitats li van transmetre a Mas un balanç de les coses que han anat bé aquest últim any, de les que fan falta per avançar i li van plantejar també noves propostes per al futur, en relació a temes com les llars en situació de pobresa, la manca d’ocupació, les dificultats per mantenir o accedir a l’habitatge, o la major vulnerabilitat de les persones discapacitades i dependents.

Des de l'escoltisme i el guiatge vam advertir del risc de professionalització de l'associacionisme. En aquest sentit vam posar de manifest que cal analitzar el sector en detall i no quedarnos en la superficialitat. De no concebre el sector amb la seva diversitat interna correm un risc clar de pervertir el teixit associatiu existent que ha forjat la societat civil catalana, de la qual com a poble avui en podem estar més que orgullosos. El missatge el vam traslladar al president i consellers en el torn de precs i preguntes del punt relacionat amb la manca d'ocupació. 
 
Una de les mesures urgents i addicionals que la Taula del Tercer Sector prioritza és la posada en marxa d’una nova prestació que asseguri uns ingressos mínims de 465 € mensuals a les prop de 34.000 famílies catalanes amb fills o dependents a càrrec que avui no tenen ingressos de cap tipus. 

Més informació al web de la Taula del Tercer Sector.


Etiquetes

Comparteix