Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.07.2014

Els campaments, un repte i una experiència adequada a cada edat

campaments, internacional, truc, igualada, aeig jaume caresmar ma antònia salvà, catalunya central, experiències, polònia

Ruta en caiac dels Trucs Lilium (campaments estiu 2014).
AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà

Una ruta amb caiac a Polònia pot ser un repte per a una trucaire... per a un castor, ho serà dormir set dies seguits en una tenda! Descobrim experiències per a diferents edats amb l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà d'Igualada.

Els campaments d'estiu són una font única de vivències, aprenentatges i experiències. La clau perquè siguin divertits i profitosos és que estiguin adequats a les necessitats, capacitats i gustos de la unitat que els protagonitza. 


Castors i Llúdrigues

Seguint amb la missió de trobar els contes perduts, els Wami i els Churún Merú, els més petits de l'AEiG Jaume Caresmar-Ma Antònia Salvà d'Igualada (Demarcació de la Catalunya Central),  van de campaments a Gòsol (Berguedà), del 28 juliol al 3 d’agost. Allà els esperen moltes noves experiències, i és que per alguns seran els seus primers campaments tan llargs!

 

Llops i Daines 

Els Llops i Daines Seonee van marxar el dissabte 26 de juliol, direcció a Llagostera (Gironès) on s’estaran fins al 3 d’agost. Moltes aventures i una ruta per la Costa Brava acompanyaran els infants durant aquests dies de campaments.


Els Llops i Daines Wahya han estat seleccionats per dur a terme una gran missió, per això han marxat cap a Estaron (Pallars Sobirà) del 27 de juliol al 5 d’agost. Els Wahya realitzaran una ruta pel voltant del d’Esterri d’Àneu i descobriran nous indrets.

 

Ràngers i Noies Guia

Pel què fa als Ràngers i Noies Guia Besiberris, són molt atrevits i han marxat amb l’objectiu de fer el cim del Puigmal. Després de fer una ruta per la Vall de Núria, acabaran els seus campaments a Ribes de Freser.


Els Ràngers i Noies Guia Encantats han anat també cap al Pallars Sobirà, a Unarre. Ja han començat a construir unes cabanes ben autèntiques i faran una ruta d’alta muntanya cap a l’Estany de la Gola.

 

Pioners i Caravel·les 

A la branca de Pioners i Caravel·les els nois i noies preparen projectes més grans. És el cas dels Tanganyika, que han estat treballant de valent durant el curs per poder anar de campaments a Suècia del 29 de juliol al 12 d’agost. Els nois i noies realitzaran uns campaments per terres sueques i participaran en una trobada d’escoltes d’arreu d’Europa (anomenada Jamboree).
Els Maracaibo també han treballat fort, i aniran de campaments a Menorca del 26 de juliol al 9 d’agost. El grup realitzarà una ruta per l’Illa de Menorca, tot descobrint els racons màgics i amagats de l’illa menorquina.


Truc

Els nois i noies de 18 i 19 anys han realitzat campaments en diferents destinacions. Els Trucs Lilium van encetar els campaments del cau marxant del 30 de juny al 12 de juliol a Polònia, tot realitzant una gran aventura: fent una ruta amb caiac. Els Trucs Caracorum marxaran més tard, del 10 al 20 d’agost, direcció a la Costa Brava. I els Trucs de segon any han participat en un projecte internacional a Bòsnia, del 13 al 26 de juliol, on han realitzat un intercanvi entre 30 trucaires catalans i 30 trucaires bosnians. 
Riu, fogonets, rutes, excursions, activitats, promeses, tallers, jocs sota les estrelles, vetllades, somriures... Els campaments són una experiència única per a totes les edats!

Font: web de l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà


Comparteix