Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.07.2014

Somescola, guardonada amb la Medalla d'Honor de Barcelona 2014


Somescola.cat

La plataforma en defensa del català a l'escola, de la qual formem part des de MEG, rebrà un guardó dedicat a persones i entitats de la ciutat que han contribuït a construir una societat més cohesionada i solidària.

El Plenari del Consell Municipal de la capital catalana ha aprovat atorgar les Medalles d'Honor de Barcelona 2014 a persones i entitats que fomenten valors com l’esforç, la solidaritat i el compromís amb la ciutat.

Entre els guardonats hi ha Somescola, la plataforma que aglutina una trentena d’entitats socials i educatives a favor de l’ús del català com a llengua vehicular i treballa per defensar el model lingüístic català als centres educatius. Entre els actes organitzats, i que han confirmat l’important poder de convocatòria de l’entitat, destaca la cercavila multitudinària pels carrers del centre de la ciutat del 14 de juny, que va aplegar centenars de milers de persones contra la LOMCE i l’obligació d’incorporar el castellà com a llengua vehicular a les escoles.

A més, el Consell Plenari ha decidit premiar Julio Ríos Gavira, president de la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Cataluña; Dolors Renau i Manén, pedagoga, psicòloga, política i directora de l’escola d’educadors Flor de Maig de la Diputació de Barcelona; el fotògraf esportiu Manuel Martín Román, a títol pòstum; l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

L'Ajuntament va instituir les Medalles d'Honor de la Ciutat ara fa disset anys, quan es va commemorar el centenari de les agregacions dels municipis de l’antic Pla. Incidint en el concepte territorial, els respectius Consells de Districte han escollit altres premiats a nivell territorial.


Etiquetes

Comparteix