Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

31.07.2014

I després de Truc, què?

ae montnegre, truc, partença, cerimònia, escoltisme i guiatge

Partença de Truc 2014.
AE Montnegre

Acabar l’última etapa educativa al cau, als 18 o 19 anys, no vol dir deixar de ser escolta o guia. A l’AE Montnegre celebren aquest canvi d’etapa d’una manera especial.

El passat divendres dia 18 de juliol, a Sant Andreu de l'Arboceda, quatre trucaires de l'Agrupament Escolta Montnegre de Calella (Demarcació de Girona) van fer el que anomenen la Partença.
 
Des de l’agrupament ens expliquen en què va consistir i com enfoquen la finalització de l’etapa de Truc:
 

“Partença vol dir sortir, anar-se'n, posar-se en marxa. En l'escoltisme, la partença no és un comiat, sinó que és un altre inici de camí.
 
Els escoltes hem començat a caminar quan ens vam posar el fulard i la camisa per primer cop.
 
El camí dels escoltes és ple de simbolismes que volen marcar les etapes per on passem. La festa del pas, la celebració de la promesa...
 
Els escoltes volem ser persones que, sense por, afrontem el camí de la vida. Volem fer-ho amb el compromís que podem deixar el món millor de com l'hem trobat. Per fer això, volem cultivar la millor energia i el valor més gran, que és la força de l'amor. Durant el nostre camí escolta, doncs, descobrim i treballem a fons aquest ideal.
 
Divendres aquests quatre trucs, companys nostres, varen començar una etapa diferent del seu Ser Escolta: varen començar el temps de fer el seu propi projecte. Bon viatge!”

Podeu veure més imatges de la Partença en aquest recull de fotografies de l’agrupament

Font: web de l'AE Montnegre.


Comparteix