Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.08.2014

Dia Internacional de la Joventut: la salut mental importa!

salut mental, joventut, dia internacional de la joventut, nacions unides

Dibuix de la campanya #MentalHealthMatters de les Nacions Unides.
Jaylon Goode

El 12 d’agost se celebra aquest dia mundial, instaurat per l’ONU, que enguany va dedicat a conscienciar sobre la discriminació dels joves amb problemes de salut mental. 

El Dia Internacional de la Joventut va ser instaurat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1999, amb la voluntat de fer un reconeixement als i les joves d’arreu del món i de posar de relleu el seu paper en la construcció i la transformació de la societat.

Aquest any, es vol dedicar el dia a conscienciar sobre la discriminació i l’estigma que pateixen els joves amb problemes de salut mental. També es volen difondre experiències de joves valents que s’han decidit a parlar d’aquest tema amb el propòsit de superar la discriminació.

L’objectiu és assegurar que la gent jove amb problemes mentals pugui gaudir d’una vida plena i saludable, sense patir aïllament, i sol·licitar obertament l’ajuda i el suport que necessiten.

Pots trobar més informació de la campanya al web de les Nacions Unides dedicat a aquest dia o a les xarxes socials amb l’etiqueta #MentalHealthMatters.


Comparteix