Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.08.2014

L’Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l’educació per la pau a l’escoltisme

internacional, voluntariat, escoltisme i guiatge, fceg

La Conferència Mundial Escolta, celebrada entre l’11 i el 15 d’agost a Ljubjiana (Eslovènia), ha reafirmat el seu compromís envers l’educació per la pau en aprovar avui, durant la darrera sessió de la seva assemblea general, una resolució impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Des dels inicis del Moviment, l’educació per la Pau ha estat un tema cabdal, com un dels elements de la fraternitat universal. L’escoltisme sempre ha tingut com a objectiu crear un món millor a través de l’educació en el respecte, la fraternitat, l’entesa, l’equitat i la justícia al nostre planeta; manifestant en tot moment la relació entre el desenvolupament de la pau al món i la seva finalitat educativa.

Tenint en compte la situació actual en que els atacs contra la pau es succeeixen un darrera l’altre -comptabilitzant-se un total de 85 conflictes armats arreu del planeta durant el 2013; els representants de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge van considerar molt important proposar que l’Assemblea General del Moviment Escolta a nivell mundial es reafirmés un dels seus objectius principals.

Aquesta resolució, demana al Comitè Mundial que:
  • lideri el desenvolupament de recursos educatius per l’educació per la pau a tots nivells;
  • s’inclogui, dins del programa de futures activitats i trobades internacionals;
  • i, convidi a les diferents organitzacions i associacions nacionals membres, a jugar un paper actiu per l’educació per la pau, promovent-la a través de la seva acció educativa.
Publicat originalment a FCEG.


Comparteix