Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.08.2014

Recomanacions per gestionar les fotos del vostre agrupament

agrupaments, campaments

Ja esteu de tornada dels campaments? Com gestioneu la publicació de fotos de l’agrupament? Us donem alguns consells per fer-ho i també per evitar problemes.

És recomanable que gestioneu les fotos que aneu fent durant el curs, per no tenir una acumulació de fotos de les quals, al final, només en siguin útils unes quantes.

Hi ha persones que gaudeixen molt fent fotos maques, amb qualitat, que són un fidel reflex dels campaments i de les activitats que fan a l’agrupament. És important explicar al nostre entorn més proper (pares i mares, joves, barri o poble, entitats...) transmetent diversió, interès, qualitat… i això dependrà en gran mesura de les fotos que fem.

Com a responsables de la gestió de les fotos i de la seva classificació al vostre agrupament, cal que us estalvieu possibles problemes. Partim de la base que la majoria de nens, nenes i joves que apareixen a les fotos són menors d’edat. Per tant, els pares i mares han de signar que us donen el consentiment tant per fer-los fotos com per publicar-les. 

Sense aquest consentiment no ho podem fer, ja que estaríem saltant-nos la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), que considera les fotos com a dades de caràcter personal en cas de que permetin la identificació de les persones que hi apareixen.
 
També és molt important que recordeu el següent:
  • És recomanable no publicar fotos de menors en banyador per evitar-ne un mal ús per part d’altres usuaris.
  • Si publiqueu fotos de menors, no indiqueu dades personals com nom, adreça, telèfon…
  • Si etiqueteu els menors a les xarxes socials com Facebook, Twitter, Google+ o Tuenti, recordeu avisar-los per tal que revisin la configuració de privacitat dels seus comptes, i si aquesta no és la adequada, eviteu etiquetar-los.
  • Valoreu pujar o no cada foto tenint en compte que les xarxes socials s’han convertit en una plataforma on hi ha gent amb molt de temps i poca ètica.
  • Recordeu que les fotos que publiqueu esteu transmetent les activitats que realitzeu a l’agrupament. Per tant, eviteu publicar fotos desenfocades, imatges que no aportin valor… Seleccioneu les fotos a pujar prèviament, evitant pujar totes les fotos de la càmera.
  • Recordeu que no passa res per no publicar una foto.
Cada vegada més agrupaments publiquen les seves fotos sota contrasenya a pàgines com Flickr o Picasa, i així eviten que terceres persones puguin utilitzar les fotos amb interessos desconeguts. Només hi tenen accés aquelles persones vinculades a l’agrupament.

Si el vostre agrupament encara no té en compte aquestes pautes, us convidem a seguir aquestes bones pràctiques per protegir els vostres nens, nenes i joves.

Via Scouts MSC


Comparteix