Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.09.2014

Diada nacional de Catalunya 2014

Nois i noies al Comabona.
AE L'Espiga

Els escoltes i guies refermem el nostre compromís amb el país i el dret a decidir.

L’escoltisme i el guiatge és el moviment educatiu juvenil més gran del planeta, format per més de 45 milions d’infants i joves. A Catalunya som un moviment arrelat al territori a través dels 200 agrupaments que trobem en pobles i ciutats, fet que ens fa prendre una forta consciència de país i de compromís envers aquest. Per aquest motiu, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge se sent com a pròpia la Diada Nacional valorant especialment el seu sentit històric de present i de futur en aquest Onze de setembre de 2014.

A través de l’escoltisme i el guiatge, durant més de 80 anys, hem educat per l’estima, la preservació i la difusió de la nostra cultura, llengua i territori. Formar part del moviment escolta i guia a través de qualsevol agrupament ha servit – i serveix encara avui- per aprendre valors fonamentals com la justícia, la llibertat i l’esperit de servei. Valors clau a l’hora de construir comunitats més sanes, cohesionades i democràtiques.

Alhora, com a moviment, som i ens sentim part de la societat civil organitzada, i en conseqüència, hem de tenir un rol actiu, crític i compromès amb el nostre país. A dia d’avui, aquest compromís, passa, entre molts altres elements, per defensar de forma clara i ferma el dret a decidir. Tenim clar que estem vivint un moment històric com a poble, en el qual estan en joc drets fonamentals col·lectius, i que els escoltes i guies hem d’aportar-hi tot allò que ens dóna o ens ha donat el nostre pas pel moviment.

Atès que aquest moment històric és clau, animem tots els escoltes i guies i la resta de ciutadans, a tenir un rol actiu a la Diada d’aquest 2014, tot manifestant-nos per garantir el dret a decidir del poble català el proper 9 de novembre.


Sempre a punt i bona diada 2014!


Publicat originalment al web de la FCEG.


Etiquetes

Comparteix