Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.09.2014

Participem al debat "Nous lideratges en moments de canvi"

ordit, fundació jaume bofill, joves, debat, lideratge juvenil

Participants al programa Ordit.
Fundació Jaume Bofill

Aquest dimecres 1 d’octubre al CCCB es farà una jornada sobre nous lideratges socials i polítics, amb la participació de diversos joves, entre els quals hi ha membres de MEG. No us ho perdeu!

Si les societats estan canviant, les formes de governar aquestes societats també haurien de fer-ho. Quin tipus de lideratges són més adequats per fer-hi front? En quins àmbits les noves generacions adquireixen aprenentatges, habilitats i valors que els fan subjectes crítics i compromesos amb la realitat social?

Per debatre entorn a aquestes qüestions i d’altres, aquest dimecres 1 d'octubre se celebrarà una jornada al CCCB on es presentaran els principals resultats d'una recerca que analitza les noves formes de lideratge social i polític. Porta per títol Nous lideratges en moments de canvi. Reflexions sobre lideratge i transformació social i l’han coordinat Marc Parés, Carola Castellà i Joan Subirats.

La recerca analitza, a través dels ulls i la veu de joves activistes, les noves maneres de concebre i practicar el lideratge social i publicopolític, permet veure com es posicionen aquests joves enfront de l'actual moment de canvi, quines han estat les seves trajectòries vitals, com entenen el lideratge i, sobretot, com n'és de complex i plural tot plegat. El projecte pren com a univers d'anàlisi els i les joves que s'han beneficiat del programa Ordit, impulsat per la Fundació Jaume Bofill i l’IGOP.
 
L’acte comptarà, després de la presentació de la recerca, amb una taula rodona amb Carles Campuzano (CiU), Gala Pin (PAH/Plataforma Barceloneta), David Fernández (CUP) i Eloi Badia (Enginyers sense Fronteres i portaveu d'Aigua és Vida).
 
A continuació hi haurà un debat que comptarà amb la participació de joves implicats en moviment socials i polítics: Jordi Valls (Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge), Salvador Grané (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya), Elisenda Alamany (L’Altraveu – CAV), Marta Pascal (CiU) i David Cid (ICV).

L'acte es podrà seguir en directe a través d'internet. Per més informació feu clic aquí.


Comparteix